Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Buena Vista Molde Club

MOLDE/HAVANNA (Dagbladet): Pianisten Ruben Gonzalez (82) hadde tenkt å gi seg, men så sa han ja til å spille i Buena Vista Social Club. Resultatet er at han nå turnerer verden rundt og skriver sin biografi. I kveld spiller han og de andre kubanske legendene på jazzfestivalen i Molde.

Før kveldens for lengst utsolgte konsert har Ruben Gonzalez hatt en time for seg selv sammen med et piano - og hans lange, tynne, glatte og sterke fingrer har fått litt massasje. Da er den lavmælte gamle mannen klar. Til å snakke gjennom pianoet. Sammen med Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo og resten av laget vil han spille kubanske slagere som etter Wim Wenders' film er rost verden rundt, og som har blitt mat for hitlistene.

- Jeg har spilt piano siden jeg var åtte år, og har alltid drømt om å få spille for et stort publikum. Det som skjer nå, er et mirakel. Jeg holder på så lenge fingrene henger med, sier Ruben Gonzalez til Dagbladet.

Han sier at livet hans går stort sett som før. Han besøker folk, spiller kort og domino, og tilbringer selvsagt noen timer daglig foran pianoet. Den største verden for Ruben er i pianoet.

På husjakt

- Har du kjøpt deg noe etter suksessen?

- Livet er stort sett som før. Jeg har kjøpt meg et nytt piano. Et skikkelig fint et, pludrer han videre, før datteren legger til:

- Men vi skal kjøpe oss et større og bedre hus. Et hus med hage med store trær.

- Hva synes du om filmen?

- Det er så lenge siden jeg så den at jeg husker ikke, svarer Ruben, og smiler.

Trollmann

Han kommer med ny plate i september, en plate som er spilt inn over tid. Produsenten og mannen som har børstet støvet av legendene, Nick Gold, forteller til Dagbladet:

- Ruben har så mange låter i seg, og plutselig kommer noe helt nytt. I leken foran pianoet i studioet kommer låter som han selv ikke visste fantes. Det er helt forunderlig og flott å arbeide på den måten.

Gold kommer ut med flere Buena Vista-plater, blant annet med bassisten Orlando «Cachito» Lopez og sonerokongen Ibrahim Ferrer.

Men først: Følg med Ruben Gonzalez på Romsdalsmuseet i kveld.

PIANOMESTEREN: Ruben Gonzalez er 82 år og spiller piano med en varme som bare en gammel kubaner kan gjøre det.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media