Buet av scenen i skandale-Grand Prix

Grand Prix på Balkan ble politisk kaos.

(Dagbladet.no): Lørdag kveld skulle Serbia og Montenegro finne sitt bidrag til den internasjonale Eurovision-finalen i Athen i mai. Konkurransen ble politisk, da det til slutt gjensto to bidrag å velge mellom - ett fra Serbia og ett fra Montenegro.


Republikkene hadde fire representanter hver i panelet som skulle bedømme bidragene, og begge parter beskyldte den andre for å ignorere musikalsk kvalitet, og heller tenke på nasjonalitet, skriver Reuters.

Til slutt gikk bidraget fra Montenegro til topps, til Serbernes store forargelse. Bandet «No Name» møtte voldsom motbør fra buende publikummere, og måtte forlate scenen uten å få fremføre melodien sin.

Deretter måtte bandet eskorteres bort av vakter for å unngå å treffe på den sinte mobben som ventet utenfor døren.

- Dette var nok en konkurranse som ble politisert. Men denne gangen skjedde det på direktesendt tv. Det er trist for to land å bli delt på denne måten, men det ser ut til at det bare er nok et tegn på hva som kommer til å skje til slutt, sa studenten Darko til Reuters.

Montenegro skal avholde en folkeavstemning i mai som kan føre til at Serbia og Montenegro deles.

«No Name» fremfører vinnerlåten «Zauvijek moja» (I\'ll reach out for you) under en kostymeprøve. Foto: Scanpix
«No Name» fremfører vinnerlåten «Zauvijek moja» (I\'ll reach out for you) under en kostymeprøve. Foto: Scanpix Vis mer
«No Name» i finstasen under finalen i Grand Prix i Serbia og Montenegro.
Verken spreke dansere eller skjeggete prestefigurer hjalp «Flamingosi», som måtte ta til takke med andreplassen, i en politisert Grand Prix-finale.