Buffy- sesong 5 og 6

Anbefales blodvarmt.

DVD: Sagaen om vampyrdreperen Buffy fortsetter, og igjen handler det om mye mer enn blodtørstige vampyrer og sinte demoner.

I tillegg til det evig tilbakevendende temaet om å takle voksenlivet - hva er vel mer fryktinngytende for en gjeng unge mennesker enn det? - behandler ungdomsserien også temaer som homofili og sorg på forbilledlig vis.

Selv om jeg er fan, ser jeg at kvaliteten på de 43 (!) episodene varierer. Likevel er påfallende mange av dem imponerende bra. Og et par nær geniale.

I «Once More With Feeling» (sesong 6) tvinger en «sang-og-dans-demon» alle Sunnydales innbyggere til å uttrykke sine innerste følelser og tanker gjennom sang. Resultat: en vanvittig musikalparodi, med ganske bra musikk signert serieskaper Joss Whedon.

Tematisk i motsatt ende av spekteret er «The Body» (Sesong 5), hvor en av seriens sentrale skikkelser dør. Dette er så realistisk og sobert gjort at det nesten gjør vondt å se på. Igjen viser Whedon sitt allsidige talent.

Boksene inneholder også en rekke ekstramateriale, og episodene presenteres i widescreenformat. Anbefales blodvarmt til alle Buffy-fans.

<B>Sesong 5...</B>
<B>...og sesong 6.</B>