Buffy- sesong 5 og 6

Anbefales blodvarmt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Sagaen om vampyrdreperen Buffy fortsetter, og igjen handler det om mye mer enn blodtørstige vampyrer og sinte demoner.

I tillegg til det evig tilbakevendende temaet om å takle voksenlivet - hva er vel mer fryktinngytende for en gjeng unge mennesker enn det? - behandler ungdomsserien også temaer som homofili og sorg på forbilledlig vis.

Selv om jeg er fan, ser jeg at kvaliteten på de 43 (!) episodene varierer. Likevel er påfallende mange av dem imponerende bra. Og et par nær geniale.

I «Once More With Feeling» (sesong 6) tvinger en «sang-og-dans-demon» alle Sunnydales innbyggere til å uttrykke sine innerste følelser og tanker gjennom sang. Resultat: en vanvittig musikalparodi, med ganske bra musikk signert serieskaper Joss Whedon.

Tematisk i motsatt ende av spekteret er «The Body» (Sesong 5), hvor en av seriens sentrale skikkelser dør. Dette er så realistisk og sobert gjort at det nesten gjør vondt å se på. Igjen viser Whedon sitt allsidige talent.

Boksene inneholder også en rekke ekstramateriale, og episodene presenteres i widescreenformat. Anbefales blodvarmt til alle Buffy-fans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer