Buffy som pensum

Tv-serien «Buffy the Vampire Slayer» er nå blitt et eget universitetsfag. Dersom du er interessert i et grunnfag i vampyrdreping - les videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

David Lavery og Rhonda V. Wilcox ved henholdsvis Middle Tennessee State University og English at Gordon College i Barnesville, har introdusert tv-serien «Buffy the Vampire Slayer» som et eget universitetsfag.

«Buffy the Vampire Slayer» gikk tidligere på TVNorge. Serien tar for seg Buffy Summers, spilt av Sarah Michelle Gellar, og hennes kamp mellom det å være vanlig skoleelev på dagen, mens hun etter mørkets frembrudd er utvalgt til å bekjempe demoner, monstre, vampyrer og onde makter. Serien er blitt enormt populær og har allerede etablert seg som et solid kultfenomen.

Kanskje en av hemmelighetene bak seriens suksess er dens kompliserte referanser til dagens ungdomskultur, i blandet en god dose action og intelligent humor. «Buffy the Vampire Slayer» tilbyr også unge jenter en sterk og positive kvinnelig rollemodell.

Dersom du ikke bor i USA, har de selvsagt sitt eget nettsted: Slayage hvor de publiserer en online Buffy-journal. De etterlyser nå artikler og essays til en bok de jobber med; «Fighting the Forces: Essays on the Meaning of Buffy the Vampire Slayer».

Dersom du har lyst til å skrive din mening om «Buffy og feminisme», «Angel», «Buffy i et Lacansk perspektiv», «Popkulturelle referanser i Buffy» eller kanskje, «Postmoderne perspektiver i Buffy» er de bare å sende din artikkel til dlavery@mtsu.edu eller Rhondapcas@aol.com. Her er det bare fantasien som setter grenser.

PENSUM: Sarah Michelle Gellars rollefigur er blitt universitetsfag.Foto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer