DEBATT

Bukken og havresekken AS

En mørk skygge over barnehage-Norge.

URIMELIG: Det burde falle på sin egen urimelighet at de kommersielle eiernes eget «Bukkens kunnskapssenter om havresekken AS», med fire ansatte, er en mer objektiv og kompetent instans enn Norges tredje største kommune.
URIMELIG: Det burde falle på sin egen urimelighet at de kommersielle eiernes eget «Bukkens kunnskapssenter om havresekken AS», med fire ansatte, er en mer objektiv og kompetent instans enn Norges tredje største kommune. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kristin Clemet blåste seg opp i sitt innlegg (13.3.) om Gnist-barnehagen i Trondheim, som myndighetene stengte 1. mars. Clemets problem: Intet sted i min tekst står påstanden hun bygger sitt følelsesladde utbrudd mot undertegnede på.

Jeg påstår ikke at et barn ved Gnist-barnehagen ble gående rundt med en brødpose over hodet, uten at personalet grep inn, til ungen begynte å få panikk, fordi «barnehagen er eid og drevet av private», slik Clemet forsøker å innbille leserne. Det finnes mange kommersielle barnehager hvor sånt ikke skjer.

Jeg skriver ikke at unger forvillet seg ut til en byggeplass uten at personalet merket noe fordi Gnist kjører med lav bemanning for å holde fortjenesten oppe. En slik sammenheng er ikke dokumentert.

Når jeg skriver at «Gnist-skandalen kaster skygger over de kommersielle eiernes framtid som seriøs aktør i barnehage-Norge», er det med henvisning til noe som derimot er godt dokumentert: eiernes håndtering av skandalen.

• I stedet for å anerkjenne myndighetenes tilsyn, satte Gnist-kjede inn egne observatører fra et privat AS, eid av Gnists egen interesseorganisasjon. Etter to dagers «tilsyn» konkluderte de med at barnehagen var «Good» og «Exelent» (deres to skrivefeil), noe Gnist-eierne så holdt fram som dokumentasjon på at kvaliteten var i orden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer