Bull-skitt

Dum komikk og manglende spenning.

«Miss Undercover» fungerer periodevis som et brekningsmiddel - nok en variant over stygg andunge-temaet forkledd som komedie med islett av thriller og romanse. Tre ting på én gang, og det går i dette tilfellet ikke an.

I år er det Sandra Bullock som springer ut i full blomst ved hjelp av badedrakt og kosmetisk ekspertise. Dette fra et utgangspunkt som FBIs svar på Hulken, bare mer grisete. Bullock er agenten som må infiltrere en missekonkurranse for å stanse en terrorist.

Svært lite er til å bære i dette aldeles ugrasiøse sammensuriet av tvilsomme kvinneroller og feilslått omgang med komiske virkemidler. Et ufravikelig krav i denne typen film er at vi må oppleve sympati med personene. Bullocks Hulken er bare dum, mens hun som miss er likegyldig. Hele raljeringen over misseuvesenet er feig, ettersom filmen vakler mellom patetiske forsøk på ironi og banale kvinnetegninger.

Til Benjamin Bratts forsvar skal sies at manus gir ham lite å gå på, men Julia Roberts må ha vært i nød. Hans kjemi med Sandra er ikke-eksisterende. Michael Caine er som en klippe av fornuft i dette selskapet. Ikke at det betyr særlig, og tre halvmorsomme replikker er ikke verdt pengene.

<B>INFILTRATØR:</B> Sandra Bullock paraderer over gulvet som hemmelig agent i en missekonkurranse.