TRILLET INN FILMEN: Sandra Bullock hadde med en en tralle full av «All About Steve»-filmer da hun mottok pris for årets dårligste skuespiller natt til søndag. Foto: AP
TRILLET INN FILMEN: Sandra Bullock hadde med en en tralle full av «All About Steve»-filmer da hun mottok pris for årets dårligste skuespiller natt til søndag. Foto: APVis mer

Bullock lader opp til Oscar som «årets verste»

Det kan gjøre Sandra historisk i natt.

||| (Dagbladet): Natt til i dag ble Sandra Bullock «hedret» med en Razzie-pris. Det er ikke akkurat den som henger høyest på den amerikanske stjernehimmelen, for den er Oscars stygge lillebror.

Razzie kårer nemlig de dårligste filmene og de svakeste skuespillerprestasjonene.

Og det var altså her Bullock imponerte juryen med opptredenen i den romantiske komediefloppen «All About Steve».

Møtte oppBullock fikk også en pris til, som hun må dele med Bradley Cooper. De ble kåret til fjorårets verste filmpar. Hovedpersonen selv tok «triumfene» med et stort smil og masse latter, da hun var den første skuespilleren som møtte opp på fem år.

Hun hadde med seg en haug DVD-er av «All About Steve», som hun ville gi til de rundt 300 i salen - for hun mente at mange av dem nok ikke hadde sett filmen engang.

- Hvis dere ser den, jeg mener virkelig ser på den, og mener at det faktisk ikke er den dårligste skuespillerprestasjonen for 2009, da skal jeg komme tilbake med prisen neste år - og så går vi ut og tar en drink, sa Bullock ifølge Associated Press.

Men helga kan absolutt ende godt for Sandra Bullock. Hun er nemlig også nominert (her er alle kandidatene) i klassen for beste kvinnelige hovedrolle, når Oscar-statuettene skal deles ut natt til mandag.

Og mange tipper faktisk også at hun får gullgubben for rollen i «The Blind Side».

Kan bli historiskHvis hun blir hedret på Kodak Theater i natt, blir hun den første skuespilleren som får en Razzie og Oscar samme helg.

- Hun er i en unik situasjon. Lørdag var hun den verste og dagen etter er hun på beina igjen og hun er den beste. Vi ønsker henne absolutt ikke ille under den andre prisutdelingen, sier Razzie-stifter John Wilson.

Det var ikke bare Sandra Bullock som fikk den tvilsomme æren av å havne på Razzie-listene i natt. «Transformers: Revenge of the Fallen» ble kåret til 2009s dårligste film, og den fikk også to andre priser. Michael Bay ble utpekt som verste regissør og Ehren Kruger leverte ifølge Razzie-ledelsen fjorårets dårligste manus.

Men «Transformers»-produsentene bryr seg neppe særlig mye om dette. Filmen spilte nemlig inn 402,1 millioner dollar i fjor, bare slått av «Avatar».

De 650 som hadde stemt i Razzie-utdelingen kåret også det forrige tiårets svakeste film, og den hederen gikk til John Travoltas «Battlefield Earth».