Anmeldelse film «Bumblebee»

«Bumblebee» er den koseligste «Transformers»-filmen

Kanskje fordi den går tettere på barndommens lekeverden.

TØYSETE ROMVESEN: «Bumblebee» er en enkel barneversjon av Transformers-filmene, men har mer sjarm enn noen av de tidligere bråkefilmene i serien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Rekken av «Transformers»-filmer har vært den ene tomme tømma etter den andre: Milliarder brukt på å få noen avanserte blikkbokser til å barke sammen, uten å prøve å skru på noe som kunne ligne på sjarme.

«Bumblebee» minner mer om lekene fra syttitallet og åttitallet som er utgangspunktet for alt sammen: Robotaktige romvesener som frydet barn - særlig gutter, da - til å gå fra å være en tobeint kriger til å bli et fly eller en bil, og tilbake igjen.

Skulende attenåring

Handlingen i «Bumblebee» er lagt til nettopp knekken mellom syttitallet og åttitallet. I sentrum står Charlie (Hailee Steinfeld), en skulende attenåring som lukker seg inne sammen med walkmanen sin og ikke orker positiviteten til moren, stefaren og lillebroren.

Inn i dette rimelig tids- og tenåringstypiske universet braker Bumblebee, en flyktning fra det ytre rom, der godhjertede autobots slåss heltemodig mot ødeleggende decepticons. En nusselig liten gul autobot, som kan omgjøre seg selv til en like nusselig liten boble, flykter til jorden og befinner seg plutselig nær akkurat hun som lengter etter å eie en bil og være fri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer