Bunkersliv - dag V

To deltakere er utstemt, men det er ingenting litt avføringsproblemer og sumobryting ikke fikser. Her er nattas stemningsrapport.

Jan Arne og Gro Anita måtte forlate bunkeren til tårer og tenners gnissel i går kveld. BB er en brutal idrett.

Men det er også rom for ømhet og varme følelser blant de hardt pressede deltakerne. Før utstemmingen spurte nemlig kose-Veronika stål-Johannes om han kom til å savne henne dersom hun ble stemt ut. Det gjorde han selvfølgelig. Og ømmere skulle det bli:

- Du vet ikke hvor utrolig glad jeg er for at du ikke ble stemt ut, hvisket Johannes inn i Veronikas øre ifølge BB-hjemmesiden. Vel, akkurat der tipper jeg at du og kjæresten din er litt uenige Johannes, men så holder du oss andre på pinebenken også da.

Lise Marie synes det blir mye tøys og tomt prat i bunkeren. I elendig BB-ånd spør hun de andre om de ikke for en gangs skyld kan sette seg ned og prate ordentlig sammen. Selvfølgelig liker ingen Lise Maries forslag, så Remi setter i gang med snøballkrig og sumobryting i stedet. Med litt boblebading på kjøpet. Hvem ønsker en god samtale når man kan sumobryte på TV?

Kveldens avslutning er allsang i stua. Det er dette vi vil ha, i beste BB-stil. Hvem husker ikke forrige sesongs fantastiske musikalske seanser med gitar og spillopper, Rodney og Lars Joakim i skjønn rivalisering. Det er nesten så nostalgien tar overhånd.

Skjønt, hjemmesiden mener allsangen endte opp i en «Dissimillis Remix.» Vi tar det til etterretning.

Midt på natta sniker to personer seg ut av sine lune reder. Dennis og Espen skal røyke hverandre i søvn, men klarer ikke dy seg og må snakke sammen. Dennis er bekymret for alkoholmengden i bunkeren. Det kan da umulig bli god underholdning hvis deltakerne må holde seg edru. Trønder-Espen foreslår hjemmebrenning. Kriminalitet i beste sendetid, noen burde bure geniet inne. I 100 dager.

Hvor ble det egentlig av Remi-blir-sammen-med-Dennis historien? Eller var det omvendt?

Det kan ofte være vanskelig for oss dødelige underholdningssultne å forstå presset inne i bunkersen. Veronica må for eksempel på do, men liker ikke tanken på kameraene. Nei, lite kunne vel Veronica vite om alle disse kameraene før hun meldte seg på BB. Men trøst får hun.

- Blås i det, sier Monica. Veronica er fortsatt i tvil.

Dette kan bli en fantastisk historie å følge framover. 100 dager uten avføring, det er knallhard reality det. Veronica er min favoritt.

- Tror du de ser bæsjen, spør Veronica, og tenker på havet av anonyme kikkere som grådig suger til seg synsinntrykkene på nettet.

- Hvem tror du det er som gidder å se på deg mens du sitter på do da, ler Monica beroligende. Nei ikke tenk på det Veronica, ikke tenk på det i det hele tatt. Med så mye annen spenning i huset kommer ingen til å ofre avføringen din en tanke.

- Vet du hva? Når det sier plopp begynner jeg alltid å le, sier Veronica. Kort tid etter spaserer hun i retning toalettet, titter seg mistenkelig rundt, før hun trekker pusten og møter den store do-utfordringen, skriver Bigbrother.no.

Sammen med tusenvis av skuelystne. Pokker også.

john.rasmussen@dagbladet.no

Savner du gjengen fra fjorårets program?

I VINDEN: Veronica har vært i vinden det siste døgnet. Her er hun som barn.
BALLER AV STÅL: Johannes er standhaftig, men fortsatt øyner vi muligheten. Han var veldig glad for at Veronica ble igjen i bunkersen.
HVA SKJER? Remi har sittet oppe om natta med Espen. Skuffelsen over Güners spådom er total.