DEBATT

Bunnsolid ansvarsfraskrivelse

I en tid der vi trenger et fast fundament for å bygge opp nye arbeidsplasser og verdiskaping som sikrer velferd for framtida, holder Arbeiderpartiet fast på en modell de vet står på vaklende grunn.

Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, skriver fra seg ansvaret, mener Heidi Nordby Lune (H). Foto: Bjørn Langsem
Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, skriver fra seg ansvaret, mener Heidi Nordby Lune (H). Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som er nysgjerrige i forkant av Arbeiderpartiets landsmøte. Vil regjeringens fremste opposisjonsparti komme med oppdaterte svar på utfordringene Norge står ovenfor, eller kun reversere regjeringens politikk? Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, gir oss langt på vei svar når han i Dagbladet mener regjeringen fører landet i gal retning.

I Trontaledebatten etter regjeringsskiftet i 2013 slo Arbeiderpartiets Trond Giske fast at norsk økonomi var bunnsolid. Dette til tross for at DnBs administrerende direktør, Rune Bjerke, rett før regjeringsskiftet mente at norsk økonomi var på vei fra full gass til halv fart. Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea viste at Norge aldri hadde hatt en så sterk forverring av konkurranseevnen som i årene under de rødgrønne. Samtidig økte todelingen av norsk økonomi, med investeringer på 200 milliarder kroner i oljerelatert næring mot bare 20 milliarder på fastlandet det siste året med rødgrønn regjering. Bunnsolid?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer