DEBATT

Debatt: Skatt

Bunnsolid arroganse fra Giske

Det er fortsatt de som tjener mest som betaler mest skatt i Norge.

Høyre respekterer folks arbeidsinnsats og sparepenger, og mener både arbeidsfolk og de som skaper arbeidsplasser skal få beholde mer av egne penger og verdiskaping selv, skriver Heidi Nordby Lunde (H) i et svar til Ap-nestleder Trond Giske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Høyre respekterer folks arbeidsinnsats og sparepenger, og mener både arbeidsfolk og de som skaper arbeidsplasser skal få beholde mer av egne penger og verdiskaping selv, skriver Heidi Nordby Lunde (H) i et svar til Ap-nestleder Trond Giske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Trond Giske mener Høyres skatteplan er en hån mot arbeidsfolk. Selv brukte hans regjering skattepengene til de arbeidsfolka som bygget Norge på en milliardmånelanding på Mongstad som aldri ble noe av og symbolkjøp av en strand på vestkanten i Oslo.

I 2013 sa Giske at aldri har noen norsk regjering overtatt et Norge i bedre økonomisk stand, og at norsk næringsliv og norsk økonomi var bunnsolid. Dette var etter at DN skrev at norsk økonomi var på vei fra full gass til halv fart, Aftenposten skrev at arbeidsledigheten steg og Vårt Land at Ernas regjering arver forfallsbombe. Sykehuskøene økte og det ble 15.000 flere fattige barn med Ap i regjering, til tross for at de hadde 21 milliarder mer i skatteinntekter, en oljepris på opp mot 120 dollar fatet og en økonomi i vekst. Hvem håner hvem?

Ap har selv beregnet at skatteletten til en lavinntektsfamilie utgjør 15.200 kroner i året. Giske fnyser av at de med minst fra før nå får mer igjen. De arbeidsfolka som betalte for Ap’s prestisjeprosjekter var blant annet mormor, som etter et nøysomt liv som tjenestepike, værelsespike og servitør bodde i en treromsleilighet i Groruddalen med oppsparte midler hun måtte betale formuesskatt av. Med Høyre i regjering gjør hun ikke lenger det. Høyre respekterer folks arbeidsinnsats og sparepenger, og mener både arbeidsfolk og de som skaper arbeidsplasser skal få beholde mer av egne penger og verdiskaping selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer