Bunnsolid krim

Jørn Lier Horst befester posisjonen som en av våre mest habile krimforfattere.

ANBEFALES: Liker du krimromaner, bør du lese bøkene til Jørn Lier Horst. Du kan gjerne begynne med «Vinterstengt», mener anmelderen. Foto: Gyldendal
ANBEFALES: Liker du krimromaner, bør du lese bøkene til Jørn Lier Horst. Du kan gjerne begynne med «Vinterstengt», mener anmelderen. Foto: Gyldendal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det spirer i norsk krim. Så mange bøker gis ut at man tar seg i å lure på om det virkelig finnes så mange krimforfattere der ute, de er jo i antall snart flere enn postmennene. Stadig nye forfattere debuterer med stadig nye historier, og felles for mange er at de relaterer så sterkt til samtiden at den allmenngyldige verdien en god roman ofte har, forsvinner i tilkjempet aktualitet.

Sånn er det ikke med Jørn Lier Horst. Siden debuten i 2004 har han skrevet seks romaner om politiførstebetjent William Wisting fra Larvik, samtlige faglig og litterært solide fortellinger. Når han nå er ute med sin syvende er det gledelig å konstatere at han bare blir bedre.  

Klassisk krim Jørn Lier Horst er en klassisk krimforfatter. Hans romaner er verken særlig originale eller nyskapende. Han lener seg ikke på spektakulære plott, saftige detaljer eller kortpustet action, men simpelthen på den stillferdige og systematiske etterforskningen hans helt bedriver.

I «Vinterstengt» blir en mann funnet drept i en hytte i Stavern, etter at alle sommergjestene for lengst har dratt hjem. Wisting står uten spor i den kalde høstvinden. Så finner han et lik til. Og så begynner det å falle døde fugler fra himmelen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer