Anmeldelse: MGP 2021

Burde aldri vært med

Russeartisten har droppet grisepraten, men eldes ikke med stil, mener Dagbladets anmelder.

SYNGER OM EGET LIV: Andreas «Tix» Haukeland skal delta i årets Melodi Grand Prix. Det er artisten selv som har produsert og skrevet låta, og han kan røpe at det er en selvopplevd kjærlighetslåt. Video: Kine Falch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Haukeland, alias Tix, har det siste året lagt grisepraten bak seg, og vil framstå mer voksen. Greit nok, men lykkes han med sitt inntog i MGP-manesjen?

Absolutt ikke, ifølge Dagbladets anmelder, som mener Tix har langt igjen til brorparten av dagens popartister. Hans troverdighet står nærmere «Paradise Hotel» enn som «Idol»-dommer, som han også er kjent som.

Keiino gjør MGP-comeback som en enda bedre og mer moden utgave av seg selv. I likhet med Tix, er også popjoik-trioen direktekvalifisert til den norske MGP-finalen 20. februar.

Tidlige denne uka gikk NRK ut med de seks direktekvalifisert artistene; Tix, Keeino, Stavangerkameratene, Alexander Rein, Kaja Rode og Atle Pettersen, samt de fire som lørdag skal konkurrere om én plass i finalen.

Nedenfor kan du lese hva Dagbladets anmelder mener om lørdagens seks MGP-artister basert på lytting - uten visuell drahjelp.

TIX: «Ut Av Mørket» (forhåndskvalifisert til finalen)Tekst og melodi: Andreas Haukeland

Den som får leve, blir gammel. Andreas Haukeland er blitt eldre, 27 år. Han har allerede reagert på at russelåtene er blitt for drøye. Jøss, det til tross for at det var han som sto i bresjen for den slags verbal og musikalsk søppel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.