- Burde innsett at jeg var i overkant inspirert

Mammablogger Karianne Gamkinn beklager etter plagiatbråk.

UTSKJELT: Karianne Gamkinn ble i helga beskyldt for plagiering, etter å ha publisert en tekst med samme innhold som hos en amerikansk blogger. Skjermdump: Mammadamen.com
UTSKJELT: Karianne Gamkinn ble i helga beskyldt for plagiering, etter å ha publisert en tekst med samme innhold som hos en amerikansk blogger. Skjermdump: Mammadamen.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karianne Gamkinn, kjent under bloggnavnet «Mammadamen», fikk så ørene flagret i helga etter å ha publisert innlegget «Kjære, udugelige mamma! Jeg så deg!».

Flere reagerte nemlig på at innlegget var skremmende lik en tekst hos amerikanske John Kinnair og Askyourdadblog, og plagiatpåstandene haglet på sosiale medier søndag kveld.

Gamkinns innlegg gikk viralt i helga, og ble også publisert på Dagbladets nettsider. Etter å ha blitt gjort oppmerksom på likhetene ble teksten fjernet.

«Litt fort i svingene» Dagbladet har mandag forsøkt å få en kommentar fra Gamkinn, som søndag nektet for plagiering, uten hell.

I ettermiddag oppdaterte hun sitt orginale innlegg, der hun erkjenner at hun gikk for langt.

«Så fort jeg ble gjort oppmerksom på hans (Askyourdadblog, journ.anm.) innlegg, burde jeg innsett at mitt innlegg i realiteten var i overkant inspirert av ham og flere andre og linket til dem alle sammen», skriver Gamgikk blant annet.

Videre forklarer bloggeren at det gikk «litt fort i svingene» da beskyldningene haglet i helga.

«Jeg følte meg angrepet og jeg gikk, flaut nok, rett i forsvarsposisjon. Fasiten er at John Kinnair skulle ha blitt kreditert.

John Kinnair fikk selv med seg oppstyret i helga, og var tydelig oppgitt på sin Facebook-profil.

Gamkinn skriver at hun ønsker å beklage til ham personlig. I tillegg unnskylder hun seg overfor alle som har lest innlegget og gitt henne æren for det.

- Fint at hun rydder opp Kulturredaktør i Dagbladet, Geir Ramnefjell, forklarer at Gamkinn også har lagt seg flat overfor avisa.

- Hun har beklaget, og det er nok for oss.

- Det er fint at Gamkinn nå rydder opp, og det er bra at hun også innser at tekstene er for like - slik vi ble gjort oppmerksomme på i går, sier Ramnefjell.

Karianne Gamkinn vil ikke kommentere saken ytterlige overfor Dagbladet i ettermiddag, og ber om ro.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer