Scarlett Johansson:

- Burde spille et tre

Skuespiller Scarlett Johansson mener kontroversielt utspill er tatt ut av sammenheng, men blir likevel gjenstand for vitsekampanje i sosiale medier.

TAR AV PÅ NETTET: Scarlett Johansson, blant annet kjent fra «Avengers»-filmene, er gjenstand for en viral humorkampanje etter et kontroversielt utspill hun selv mener er tatt ut av sammenheng. Foto: NTB Scanpix
TAR AV PÅ NETTET: Scarlett Johansson, blant annet kjent fra «Avengers»-filmene, er gjenstand for en viral humorkampanje etter et kontroversielt utspill hun selv mener er tatt ut av sammenheng. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Scarlett Johansson havnet mellom barken og veden i 2017, da flere kritiserte avgjørelsen om å gi henne rollen som asiatiske Motoko Kusanagi i filmen «Ghost In The Shell». Kritikken sparket i gang en debatt om «hvitvasking» i Hollywood - valget av hvite skuespillere til asiatiske roller.

Året etter måtte Johansson trekke seg fra en planlagt rolle som den transkjønnede gangsteren Dante «Tex» Gill i filmen «Rub and Tug». Bakgrunnen var sterke reaksjoner fra trans-miljøet på valget av en cis-person (en person som ikke er transkjønnet, red.anm.) i rollen.

- Tatt ut av sammenheng

Ifølge The Guardian hadde begge kontroversene mer eller mindre gått i glemmeboka, før Johansson ble sitert på følgende i bladet As If Magazine:

- Du vet, som skuespiller burde jeg få spille en hvilken som helst person, hvilket som helst tre eller hvilket som helst dyr. Det er jobben min, og det er det jobben min krever av meg.

I en uttalelse gitt til blant annet Vulture har Johansson seinere sagt at sitatet er tatt ut av sammenheng:

- Spørsmålet jeg besvarte var om kampen mellom politisk korrekthet og kunst. Jeg føler at i en ideell verden burde alle skuespillere kunne spille hvem de vil. Kunst, i alle former, burde være immun mot politisk korrekthet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer