- Burde spilt på hovedscenen

Norske musikk-jenter krever å bli tatt seriøst som musikere. I kveld tyvstarter flere av dem en Øyafestival som fortsatt domineres av menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jentene stiller sterkt på klubbkvelden når Øyafestivalen kjøres i gang i dag, med konserter på flere utesteder i Oslo. Men på hovedscenen er fortsatt alle hoved-artistene menn. Dagbladet har i sommer satt søkelyset på jentemangelen på festivalene. Jentene selv har mye å si om temaet.

-  Jeg husker da Øyafestivalen fortsatt var på Kalvøya. Vi var «jentealibiet» som spilte klokka 12 på søndagen i pøsregn. I år mener jeg at vi burde ha vært på en av hovedscenene, sier trommis Anne Liv Tresselt i Bronco Busters.

Bandet består ellers av Malin Storm Andersen og Siri Eriksen. Samsaya, Maria Solheim, Karen Jo Fields og Vibeke Saugestad sitter rundt et bord sammen med Bronco Busters og utveksler erfaringer. De er alle stolte over å bli bedt om å spille på Øya, men det er ikke fritt for at det kan være en ekstra utfordring å være kvinnelig musiker.

-  Kjønnsidentiteten er langt nede på lista for hvordan jeg vurderer meg selv. Men for mange er det det aller første de tenker på, sier Siri Eriksen.

Bitch eller diva

-  En ting som er skikkelig irriterende, er når blader bare vil ha deg med for å vise moter. Jeg sa nei til å stille opp på bilder i mannebladet FHM, og da nevnte de det i anmeldelsen av plata mi seinere, forteller Samsaya og får sjokkerte «næh?» og «det er ikke sant!» i respons fra jentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer