Burkafobi

Den nye boka til Hege Storhaug er klargjørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hege Storhaug har, bokstavelig talt, burkafobi. Den nye boka hennes «Tilslørt. Avslørt.», som lanseres mandag, begynner hjemme i Storhaugs leilighet der hun gjør seg klar til å gå ut i Oslos gater ikledd burka. Hun skal vise oss hvor upraktisk, ubehagelig og kontroversielt dette plagget er, men bare synet av burkaen utløser en voldsom angstreaksjon. Hun har vært nervøs og redd i dagevis allerede, og nå som hun straks skal gjennomføre eksperimentet blir det åpenbart for mye for henne. «I to timer har jeg prøvd å få kontroll over den indre uroen. Helt nytteløst.» Til tross for at en venninne er der og forsøker å trøste henne, til tross for at hun prøver å «tvinge litt rasjonalitet på banen». Men til slutt overvinner hun fobien og våger seg ut på en lørdagstur der et av de dramatiske høydepunktene er at hun søler på sløret når hun prøver å spise eplekake med krem.

I fjor fikk Hege Storhaug sitt gjennombrudd i den norske offentligheten med boka «Men størst av alt er friheten». Hun fikk en femmer i VG og vant Sørlandets bokpris. Hun fylte alle kanaler med sitt budskap om at islamismen er i ferd med å erobre Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer