Burlesk «Møkkajobb»

Ypperlig bok for fans av fantasy, horror og absurd humor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Gratulerer, du er blitt tildelt rollen som Døden. Det er en møkkajobb, men noen må gjøre den.» Denne meldingen får brukthandleren Charlie, bosatt i San Francisco. Etter at kona dør i barselseng og han blir alene med sin lille datter, begynner rare ting å skje rundt ham. Han hører stemmer, ser store svarte ravner og de underligste vesener snike seg opp fra kloakken. Og han får altså beskjeden om at han er en av et fåtall utvalgte Dødshandlere. Hans jobb er å sanke såkalte sjelekamre hos døende og avdøde, slik at han kan gi sjelene nytt bosted hos de mange levende som ikke har sjel. Om han ikke gjør jobben sin, vil mørke og kaos senke seg over verden.

Grovt og vågalt

Det lille nisjeforlaget Baskerville har spesialisert seg på det de kaller «grovt tilhogget prosa» som skal være «vågal og hard i anslaget». Blant titlene er Charles Bukowskis «Varmtvannsmusikk» og Niall Griffiths «Sauepuler». Kanadieren Christopher Moore har tidligere blitt oversatt med «Engelen fra helvete». Han debuterte i 1992 med «Practical Demonkeeping», og sjangermessig skriver han en form for skitten realistisk fantasy-fiction, krydret med store doser humoristisk horror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer