Burlesk og mørk fabel

Lars Ramslies femte bok er rå og musikalsk i rytmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: De siamesiske tvillingene er én av hvert kjønn, Betty og Earl Merrick. Men det er mer, veldig mye mer i denne barokke og groteske fabelen:Tvillingene blir tatt inn som attraksjoner i et spesielt gledeshus, en fargerik kombinasjon av bordell og sirkus, av den beinløse Mr. King og hans like spesielle medhjelpere.

Konfliktfylt

Huset er et ellevilt tablå av alle tenkelige menneskevarianter.Og innimellom tar handlingen sprelske veier når «tingesten», ei tredje hånd Earl er utstyrt med, tar over kontrollen, som den frittløpende hånda i «The Addams Family».

Halvparten av boka finner sted på bordellet i Storeby, før tvillingene kommer seg unna og lever et relativt sett mer prosaisk liv i Vesleby. Earl er en verdslig streber, søstera Betty religiøst orientert. Det gjør sammenvokstheten desto mer konfliktfylt. For det den ene opplever, erfarer den andre også.

På noen måter blir de sammenvokste tvillingene og deres opplevelser et ekstrembilde på menneskelig avhengighet og mulig atskillelse: Smertene man påfører noen som står en nær, blir her fysisk konkrete, gledene det samme.Omgivelsene viser siamesertvillingene at også utstøtte har behov for å støte noen ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer