Burma-kanal hedres med Ossietzkyprisen

Norsk PEN har vedtatt å tildelte Ossietzkyprisen 2007 til radiostasjonen The Democratic Voice of Burma (DVB), en ikkekommersiell stasjon som sender fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden starten i 1992 har The Democratic Voice of Burma (DVB) «talt generalene midt imot. Slik nordmennene satt spent rundt radioapparatene og lyttet til ’Stemmen fra London’ under andre verdenskrig, har burmeserne også sin stemme i motstandskampen», som det heter i boka «Fanger i Eget Land», utgitt av Pax 2006.

The Democratic Voice of Burma har forpliktet seg til å formidle etterrettelig og nøytral informasjon til det burmesiske folk, og bidra til opprettholdelsen av en sosial og politisk debatt som kan fremme demokrati og menneskerettigheter i landet.

Styreleder i Norsk PEN, Anders Heger, gir denne begrunnelsen for tildelingen:

«The Democratic Voice of Burma viser hvilken enorm betydning det frie ord og dets utøvere kan ha i et lands skjebnetimer. Norge har all mulig grunn til å føle seg beæret over å huse en så viktig og uredd institusjon.»

Carl von Ossietzky (1889-1938) var tysk pasifist, journalist og forfatter. Han ble tiltalt for landssvik og spionasje i 1931 etter å ha offentliggjort hvordan Tyskland brøt Versailles-traktaten ved å bygge opp sitt luftvåpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer