Bush-hets satte omsetningsrekord

Nattas førpremiere på «Fahrenheit 9/11» ble heite saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I natt norsk tid var 800 utvalgte på førpremieren av Michael Moores film «Fahrenheit 9/11».

I tillegg ble filmen vist på to kinoer i New York hvor den slo rekorden for dagsomsetning begge steder.

Ifølge

Washington Post

viser filmen, som vant Gullpalmen i Cannes tidligere i år, mindre flatterende sider av president George W. Bush' virke som president. Moore beskylder ham for å ikke ha tatt signalene om et mulig al-Qaida-angrep alvorlig. I tillegg beskyldes den amerikanske administrasjonen for å ha sådd terrorfrykt etter 11. september for å få støtte til Irak-krigen.

Glad i ferie

Presidenten fremstilles som lat og viljesvak, og det er mange scener i filmen hvor han enten golfer, tar seg ferie eller håndhilser på saudiarabiske finansfyrster på flotte hoteller.

- Det er lett å si at Bush er en idiot, men jeg sier ikke det. Det kommer fram gjennom hans egne ord og bilder av ham, sa Moore i et intervju onsdag.

En scene i filmen viser presidenten i et klasserom om morgenen 11. september 2001. En medarbeider har nettopp hvisket til ham at det andre flyet har truffet World Trade Center. I sju minutter blir presidenten sittende foran elevene med boka «My Pet Goat» i fanget og et anstrengt uttrykk i ansiktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.