Bush-kritikk selger millioner

Neil Young og andre Bush-kritikere dominerer hitlistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da Bush-tilhengere i 2003 truet Dixie Chicks på livet etter at countrytrioen hadde kommet med kritiske bemerkninger mot presidenten, ble det av flere tolket som et tegn på at ytringsfriheten var kneblet i USA. Flere kommentatorer observerte også at bemerkelsesverdig få artister ropte høyt ut mot invasjonen av Irak samme år.

Men Bush-kritikken stoppet ikke jentenes karriere - kanskje tvert imot. I Europa og blant liberale countryelskere i USA vant de svært mange nye tilhengere. For tiden viser Billboards 200-liste at artister ikke tar noen stor risiko ved å være Bush-kritisk, skriver USA Today. Kan det til og med virke salgsfremmende?

Trengte tid

Neil Youngs «Living With War» er ett eksempel som USA Today nevner. Frontet av den ikke akkurat tvetydige låta «Let\'s Impeach the President» innehar den for tiden 15. plass på lista.

På plassen foran ligger Paul Simons «Surprise». Her finner du blant annet låta «Wartime Prayers», med tekstlinja «people hungry for the voice of God hear lunatics and liars».

Dixie Chicks er heller ikke skremt av tidligere trusler, og gjør singelcomeback med «Not Ready to Make Nice» - en låt om bråket som oppstod i etterkant av Bush-kommentarene. Trioen ga tidligere uttrykk for at de angret angrepet mot Bush.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer