Bushs nye karriere. Se bildene

Den tidligere amerikanske presidenten debuterte som kunstner da en hacker avslørte hans nakne selvportretter. Nå stiller han ut 66 malerier.

UTSTILLING: «Portraits of Courage» er en samling på 66 verker som hyller amerikanske militærveteraner. Samtlige av maleriene er malt av den 43. amerikanske presidenten, og de blir nå stilt ut i The Kennedy Center i Washington DC. Foto: Olivier Douliery / AFP / The Kennedy Center Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 43. amerikanske presidenten er kanskje først og fremst kjent for sin «krig mot terror», og for å ha stått bak invasjonen av Afghanistan i 2001 og Irak i 2003.

Det kanskje ikke like mange vet, er at president George W. Bush plukket opp malerpenselen da han gikk over i pensjonisttilværelsen. Hovedsakelig interesserte han seg for å portrettere verdensledere, skriver CNN.

- En god kunstner

Seinere vendte han oppmerksomheten sin mot krigsveteraner. Det er disse maleriene som nå blir stilt ut i The Kennedy Center i Washington DC.

- Er Bush en god kunstner? Svaret er ja. George W. Bush er en talentfull maler med en effektfull visjon, og et enormt potensial, skriver The Guardians Joshua David Stein.

Det er andre gang samlingen, som består av 66 verker, stilles ut. Første gang verden fikk se Bush sine veteran-kunstverk, var i 2017.

98 menn og kvinner er avbildet i serien. Historien deres, hvordan de ble skadet og kjempet seg tilbake til livet, ble fortalt i en egen bok, som ble listet som en bestselger i anerkjente New York Times.

Nakent selvportrett

De aller første av Bush sine kunstverk dukket opp på Internett i 2013, etter at en hacker angivelig fikk tilgang til Bush sin private epost-konto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer