Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Business for fulle mugger

Wall Street Journal har utropt Dolly Parton til en av USAs 50 mektigste forretningskvinner.

58 år gamle Parton eier en radiostasjon, et filmselskap og et klesmerke, samt temaparken Dollywood. Hun driver også en stiftelse som hjelper unge fattige folk til utdannelse.

Aktiv og rik

Ifølge den engelske avisa The Guardian har hun en formue på 110 millioner pund, tilsvarende nær 1,3 milliarder norske kroner.

Og Dolly kommer snart til å bli enda rikere: Hun holder på med en plateinnspilling der Joni Mitchell, Cat Stevens og Judy Collins deltar som gjesteartister.

Dessuten har hun nettopp lagt ut på en lang turné for å lansere sin nye dvd-pakke, som oppsummerer hele hennes karriere.

Dolly Parton har skrevet mer enn 3000 låter, hun har vunnet sju Grammy-priser, er blitt nominert til Oscar for beste filmmusikk, og har toppet hitlister i tre forskjellige tiår.

Nei til Elvis

Parton sier til The Guardian at hun ser på seg selv som feminist og et forbilde for kvinner. Hun drar fram historien om den gang hun i 1974 nektet Elvis å synge hennes sang «I Will Always Love You», fordi Elvis\' manager, Tom Parker, forlangte femti prosent av rettighetene til sangen. 18 år etter tjente Dolly Parton seks millioner dollar på Whitney Houstons innspilling av samme sang.

-  Jeg tror historier som denne er grunnen til at yngre kvinnelige artister sier jeg har inspirert dem, sier hun til avisa.

MEKTIG: Dolly Parton.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media