Buss, trikk og T-bane framstilt med ruter og snakkebobler

Wandrups utvalgte: Trilogien om Oslo Sporveier er fullført.

TRILOGI: Kristian Krohg-Sørens har fullført sin tegneseriegtrilogi om Oslo Sporveier. Det siste nummeret handler om bussen, tegnet og skrevet i samarbeid med Kristoffer Kjølberg.
TRILOGI: Kristian Krohg-Sørens har fullført sin tegneseriegtrilogi om Oslo Sporveier. Det siste nummeret handler om bussen, tegnet og skrevet i samarbeid med Kristoffer Kjølberg.Vis mer

TEGNESERIE: «En bussjåfør, en bussjåfør, det er en mann med godt humør,» synger barna. Selv om dette kan være et krevende rykte å leve opp til, er forbløffende mange av bussjåførene vennlige mennesker, selv under krevende forhold.

Byens befolkning er avhengig av dem, akkurat som de er prisgitt de som fører trikken og T-banen. Serieskaperen Kristian Krohg-Sørensen har fullført sin trilogi om Sporveiens tjenester med heftet «Sporveisbussen i Oslo - på hjul i 90 år», denne gangen sammen med kollega Kristoffer Kjølberg.

Alle tre heftene er eksempler på hvor effektivt tegneseriemediet er til å gjengi historiske begivenheter. Den første bussen rullet ut i Oslo-gatene i 1927, og heftet viser skiftende modeller, drivkraft og rutepolitikk. Fram til i dag, når «hjulene går rundt og rundt» som aldri før.