Nordmenn radbrekker engelsk

«But, but, it wasn't only, only», sa Solberg. Nå er nordmenns verste engelskfeil samlet i bokform

Professor har utgitt bok med nordmenns engelske språkblødmer. Ser du humoren har du bestått språktesten. 

ENGELSK I RALLY: Henning Solberg er god til å kjøre rally, men å forklare det som skjer på rallybanen på engelsk er ikke alltid like enkelt. Foto: Daniel Sannum Lauten
ENGELSK I RALLY: Henning Solberg er god til å kjøre rally, men å forklare det som skjer på rallybanen på engelsk er ikke alltid like enkelt. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Sorry, in my country the rat is on the other side», «You see, in Norway we call poor people black».

Han som forsøkte å forklare at bilrattet er plassert på venstre side i norske biler, eller han som på gebrokkent engelsk prøvde å forklare at han var blakk, gjorde seg nok ikke helt forstått.

Som kjent kan det oppstå humoristiske situasjoner når nordmenn prøver å snakke engelsk i utlandet.

Du husker kanskje Henning Solbergs «But, but it wasn't only, only» eller «I had bad pigs in my deck», sagt av Petter Solberg etter et rally-løp?

Etter over å ha bodd over 30 år i Norge har nå Stewart Clark, engelskmann og tidligere professor ved NTNU, samlet en mengde humoristiske språksituasjoner fra virkeligheten i boka «Perfect broken English».

Boka blir gitt ut som en samling av de beste språkfeilene Clark tidligere har samlet i sine bøker «Don't smell the ballons», «Something muffins» og «Broken English spoken perfectly».

Solberg-brødre og politikere

I Clarks bok er Solberg-brødrene i godt selskap. Både norske og internasjonale politikere og forretningsfolk er viet et helt kapittel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer