Buzz Aldrin blir TV-serie

Johan Harstad debutroman på NRK.

Johan Harstads kritikerroste debutroman «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» skal bli dramaserie på NRK i regi av Geir Henning Hopland.

Hovedpersonen i Buzz Aldrin er gartneren Mattias, som blir født samme natt som månelandingen finner sted i 1969. Han er opptatt av romfart og verdensrommet, og spesielt fascinert av Buzz Aldrin, det andre mennesket på månen.

Buzz Aldrin er i Mattias sine øyne den ypperste toer, et menneske som gjennomførte en av de største bragdene i menneskets historie, men som ikke ba om oppmerksomhet for det. Han ville bare gjøre en god jobb, være til nytte, i likhet med Mattias selv.

Mattias bryter sammen etter å ha blitt dumpet av kjæresten Helle, og nærmest ved en tilfeldighet ender han på Færøyene. Der kommer han i kontakt med Havstein, som driver et ettervernshjem på en øy ute i havgapet.

I en gruppe personer med skjøre sinn og mange hemmeligheter finner han en tilhørighet. Serien veksler mellom flere års perspektiv med utgangspunkt i Stavanger, men utspiller seg hovedsakelig på Færøyene i årene 1999-2000.- Originalt
Vurderingspanelet Eva Færevåg og Kirsten Bryhni kaller Buzz Aldrin et underholdende, musikalsk og friskt prosjekt.

- Dette er originalt og sjarmerende. Forfatteren skriver godt og har evne til å skape livfulle og dramatiske scener. Her er godt grep om miljø og replikker, og persongalleriet er fargerikt og underfundig.

De mener forfatteren har trengt dypt inn i sitt univers og har evnet å utvikle karakterenes individuelle trekk på en utfordrende og engasjerende måte.

- Hovedpersonen Mattias er sammensatt som person, og dette fører til mange overraskelser og spennende situasjoner. Ved å legge handlingen til Færøyene, gis det interessante spillerom for historiefortelling og filmatiske grep som vil løfte filmens kvaliteter, uttaler til i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Budsjettet er på 28,5 millioner kroner og produksjonstilskuddet er på 5,4 millioner kroner.

NUMMER TO:BUZZ ALDRIN VIL FOR ALLTID VÆRE DEN NEST FØRSTE MANNEN PÅ MÅNEN, ETTER NEIL ARMSTRONG. FOTO: AP/ NASA
NUMMER TO:BUZZ ALDRIN VIL FOR ALLTID VÆRE DEN NEST FØRSTE MANNEN PÅ MÅNEN, ETTER NEIL ARMSTRONG. FOTO: AP/ NASA Vis mer

TV-serien vil etter planen være ferdig i januar 2010.


(NTB)

Buzz Aldrin blir TV-serie
Johan Harstad (bildet) sin kritikerroste debutroman «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» skal bli dramaserie på NRK i regi av Geir Henning Hopland.