Skatt på Netflix:

By i USA innfører Netflix-skatt: - Ikke så langt unna det man ønsker i Norge

Det er forbrukerne som betaler uansett, mener Torgeir Waterhouse i IKT-Norge. 

SAMME SAK: Kulturkommiteen på Stortinget ønsker at strømmetjenester skal bidra til å betale for produksjon av Norsk film. Torgeir Waterhouse i IKT-Norge mener det er det samme som at forbrukerne skal betale. FOTO: Elise Amendola / AP / NTB Scanpix
SAMME SAK: Kulturkommiteen på Stortinget ønsker at strømmetjenester skal bidra til å betale for produksjon av Norsk film. Torgeir Waterhouse i IKT-Norge mener det er det samme som at forbrukerne skal betale. FOTO: Elise Amendola / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bystyret i Pasadena i USA har vedtatt å innføre en skatt på 9,4 prosent på strømmetjenester som Netflix. Dermed kan innbyggere som abonnerer på slike strømmetjenester vente seg at denne avgiften kommer i tillegg til regningen på strømmeabonnementet, skriver CBS.

Det er ikke noen god ide å innføre dette i Norge, sier de mediepolitiske talspersonene Arild Grande (Ap) og Kårstein Løvaas (H).

- Vi mener det er uaktuelt å innføre en avgift for abonnenter, sier Arild Grande til Dagbladet.

Vil at selskapene skal betale

Grande legger til at familie- og kulturkomiteen, hvor både Grande og Løvås er medlemmer, inngikk det såkalte filmforliket før jul. Der ønsket flertallet at strømmetjenestene skal betale en avgift for å bidra til å finansiere norsk film.

Komiteen mener at de ulike leddene i verdikjeden som tjener penger på å formidle film og audiovisuelt innhold, skal bidra til å finansiere nytt audiovisuelt innhold.

- Vi ønsker et medfinansieringsansvar for strømmeaktørene og de som tjener penger på å videreformidle innhold. Det skal gå på aktørene og ikke den vanlige forbruker, sier Grande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer