By under angrep

En fortelling som gir en annen mening.

AVSTAND PÅ NÆRT HOLD: Anders Dale og Ingrid Rusten er ekteparet som bruker språk som maktspill seg i mellom, mens farene truer der ute.
AVSTAND PÅ NÆRT HOLD: Anders Dale og Ingrid Rusten er ekteparet som bruker språk som maktspill seg i mellom, mens farene truer der ute. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: En dag slipper en mann ikke inn på jobben sin. Rengjøreren vil ikke åpne for ham, selv om han kjenner alle rengjørerne. Hans kone treffer en forfatter som har mistet sin datter, eller, viser det seg, sendt henne vekk. Hun oppdager at hun vet hvem mannen er. Hun får dagboka datteren skulle fått.

Tvil og angst Slikt kan være tilfeldigheter, men i Martin Crimps skuespill er det etter hvert som tilfeldighetene linker seg til hverandre, lager kjeder ut i andre landskap. I lange monologer og kortere replikker får vi glimt inn i en undertekst der tvilen og angsten er grunnsteinene for ham, mens andre drømmer kan være mulig for henne. Her finnes også en aggresjon, her finnes en høyt oppdrevet evne til å si ting uten å si det, å presse den andre til å ta risikoen for å tape hvis man får lokket den andre ut av skallet. Dette er et nedslitt ekteskap, det er som en by i ruiner.

Maktspill En nabo dukker opp på døra. Hennes mann er lege, men med i forsvaret. Nå er han med på å utrydde innbyggerne i en ukjent by. Selv er naboen kommet fordi hun gjerne vil klage på at ekteparets barn bråker i hagen. Hun får ikke sove. Hun er redd for mannen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer