Byantikvaren om det nye regjerings-kvartalet: - Stakkars Oslo

- Løsningen blir ikke bedre fordi man har kåret en vinner, mener byantikvaren i Oslo etter at vinneren av arkitektkonkurransen ble offentliggjort i dag.

VINNER: Prosjektet «Adapt», av Team Urbis, ble valt ut som vinneren av i arkitektkonkurransen for det nye regjeringskvartalet. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 11 i dag kunngjorde Statsbygg at vinner av arkitektkonkurransen for det nye regjeringskvartalet er forslaget «Adapt».

Bak forslaget står Team Urbis, som består av Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbeck & Lindheim, Asplan Viak, Haptic Architects, COWI, Aas-Jakobsen, Scenario Interiørarkitekter og Per Rasmussen.

Dermed er det deres forslag Statsbygg nå vil gå videre med i arbeidet med nytt regjeringskvartal, som skal huse alle departementene, unntatt Forsvarsdepartementet.

Det skal bygges totalt 125.000 kvadratmeter, som etter planen skal stå klart i 2027.

Byantikvar i Oslo, Janne Wilberg, har tidligere vært negativ til de syv forslagene til nytt regjeringskvartal. Hun har blant annet fryktet at det nye regjeringskvartalet vil påvirke bybildet negativt og har uttalt at det «blir Manhattan i Oslo».

- Akkurat, sier Wilberg når hun får opplyst av Dagbladet hvem som har vunnet konkurransen om å tegne regjeringskvartalet.

- Stakkars Oslo. Løsningen blir ikke bedre fordi man har kåret en vinner, sier hun og kaller løsningsforslaget en «bastion på Hammersborg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer