Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

bydelsnyheter

En fritidsklubb i Oslo må ta skylda for dette intervjuet med rapperne Cam\'n A-lee.

DET ER onsdag, klokka er to. Vi sitter og venter på at 20-åringene Daniel Ralco (Cam) og Ali Pirzadamoli (A-lee) fra Årvoll i Oslo skal dukke opp på en kafé i sentrum. Det har gått fem minutter, det går ti til. Så kommer det plutselig en kar med kaps og T-skjorte i størrelse XXL dinglende inn og slår seg ned. Et par minutter seinere kommer det en kar i svart skinnjakke. Han slår seg også ned. Vi bestiller oss en kaffe.

-  Så, hvem er Cam og hvem er A-lee?

-  Eh, jeg er bare dj\'en, sier han med kapsen.

-  Jeg er manageren, sier han andre.

SÅNN HAR DET seg at vi nå sitter i en sofa sammen med DJ Soulshock, som egentlig heter Yanni De Brito (23), og sammen med manager Filly Da Pimp, som egentlig heter Filmon Tesfai (25), og så oppsummerer vi, omtrent idet både Cam og A-lee dumper ned i sofaen, klokka halv tre, at det i hovedsak er to ting som kjennetegner intervjuavtaler med unge norske rappere i dag:

1. De kommer aldri til avtalt tid.

2. Det kommer alltid flere enn du tror.

-  SÅ, HVEM er Cam\'n A-lee?

-  Cam\'n A-lee består av meg, Cam og DJ Soulshock, sier A-lee.

Cam utdyper:

-  Da jeg kom hjem fra militæret for to år siden, begynte jeg å jobbe på en ungdomsklubb. Der gikk det rykter om en fyr som var så rå til å rappe. Jeg trodde ikke noe på det. «Ta ham med neste gang, da», sa jeg. Så hørte jeg på ham, og syntes han var dødsbra. Så hørte han på meg, og syntes jeg var dritdårlig. Men jeg hadde bil, og han syntes det var kult å henge med meg. Så jeg kjørte ham rundt, mens han rappa. Hehehe. Det var sånn vi bli kjent.

-  DJ Soulshock traff vi ei uke seinere under vår første spillejobb på Route 66, legger A-lee til.

FORRIGE helg spilte Cam\'n A-lee i Stavanger under Bylarm. Tidligere har de vært Urørt-band på NRK Petre. Nå er en ny EP på trappene.

-  Hva rapper dere om?

-  Alt mulig. Alt det vi føler, alt det vi ser, våre meninger om ting. Pluss bullshit, da. Eller ikke bullshit, kanskje. Men funny ting som vi opplever, sier A-Lee.

-  Det kommer helt an på hva vi skal bruke verset til, da. Er det en mixtape, så er det greit å bare putte på en morsom greie, liksom. Er det en cd vi selv skal bruke, er det greit om det er noe som representerer oss . Noe som viser hvem vi er. Familiebusinessen, for eksempel, sier Cam.

-  Familiebusinessen?

-  Ja, hvordan vi har vokst opp. Ikke det at vi har vokst opp hardt, for det har vi ikke i det hele tatt. Men vi rapper om hvordan vi har levd. Vi vil jo at folk skal vite hvem vi er. For vi har jo opplevd ting. Vi kommer ikke fra standardfamilier.

-  Går dere mye på byen?

-  Ja, det blir en del, sier Cam.

-  Det gjør jo det, sier A-lee.

-  I går, for eksempel, satt jeg på en pub og drakk meg dritings, sier A-lee.

-  Jeg satt bare hjemme, sier Cam.

-  Jeg satt hjemme og drakk en sixpack. Hehehehe.

-  HVORDAN vil dere beskrive stilen deres?

Det er A-lee som svarer:

-  Litt sånn jiggy hip hop, men samtidig undergrunnsaktig. Ganske hardt.

-  Bladet Spirit beskrev oss som Madcon uten lykkepiller. Det er greit nok, for vi liker jo Madcon. Men de mente også at vi rappet som om vi vasker gulvet på Pass it. Ok, kanskje de mente det positivt, men vi oppfattet det jo veldig negativt. Vaskejobber er jo som kjent ikke blant de kuleste jobbene man kan få, sier Cam.

-  Hva drømmer dere om?

Det er Cam som svarer:

-  Vi skal ut . Da snakker jeg ikke nødvendigvis om USA.

-  Vi drømmer vel først og fremst om å kunne leve av å rappe, sier A-lee.

Cam er enig.

-  Sverige er jo ganske kult.

I morgen spiller Cam\'n A-lee under «1st Round Knockout» på Rockefeller sammen med blant andre Tungtvann, Warlocks, Equicez og Kleen Cut.MUSIKK

PÅ ENGELSK: - Jeg fikser ikke dialekt-rap, sier Cam (til høyre). Ved siden av ham står A-lee. DJ Soulschock ser du bare så vidt.