Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

By og land

Bydyret og dets firkantede boks

La oss som har mye pågangsmot og energi få leve vårt liv, hold latskapen deres for dere selv. 

HUS UTEN HAGE: Bydyret vil dra andre inn i sin firkantede trange boks, og sin latskap, og det skal vi ha oss frabedt.  Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
HUS UTEN HAGE: Bydyret vil dra andre inn i sin firkantede trange boks, og sin latskap, og det skal vi ha oss frabedt.  Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Meninger

Bydyret er latskapens dyr, et dovendyr. Det vil bo i små leiligheter uten noe grønt rundt seg så det ikke er noe å stelle, nær vei til både buss, og butikk, pub og kafé, så det slipper å gå, men kan sette seg ned. Det gidder ikke å gå til den andre siden av byen, men synes det er nok å gå til en kafé i en annen gate. Mosjon skyr dem, fisketurer er greit om man kjører til et sted man kan sette seg, men sykkelturer blir de ikke med på. De gidder ikke engang å vaske sin egen leilighet, men betaler heller andre for å vaske.

Dessverre er det ingen som kan nekte dem å leve slik, men de vil dra andre inn i sin firkantede trange boks, og sin latskap, og det skal vi ha oss frabedt. For alle enslige skal bo i slike små leiligheter som dem. Man skal bo på 60 kvadrat når man er enslig og ikke 100. Og stor hage må man ikke ha, for det blir arbeid. Og forteller man at man har fått lån og vil kjøpe noe større enn dem bor i, er de ikke interesserte, for da bryter man med deres mønster. Flere dyr må man ikke ha, i hvert fall ikke mer enn en hund, for det blir arbeid. Og selskaper skal man ikke ha om man er alene, for det blir arbeid.

Skam dere, slutt å bryte ned andres drømmer. Dere gjør livet surt for andre og gjør andre depressive, når dere bryter ned deres ønsker med å prøve å dra dem inn i deres latskap. La oss som har mye pågangsmot og energi få leve vårt liv, hold latskapen deres for dere selv. Kom heller med råd til hvordan vi unge kan få realisert våre drømmer. Alle er ikke som dere, noen liker både husarbeid og hagearbeid. Alle pensjonister vil heller ikke ha det som dere, mange av dem bor på landet i hus med flere soverom, stor hage og holder store selskaper. Slike pensjonister beundrer jeg. Begynn å få opp øynene for at ikke alle vil leve som dere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media