Bye forbannet på Se og Hør

Erik Bye er forbannet. I siste nummer av ukebladet Se og Hør blir artisten og TV-personligheten beskyldt for å ha skrantende helse. - Sannheten er at jeg aldri har følt meg så sulten på nye utfordringer som nå, sier Bye til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Erik Byes triste jul,» står det i Se og Hør. «Det begynner å bli vanskelig for meg å opptre,» står det også.

- Jeg er oppgitt og ganske forbannet over det tøvet Se og Hør skriver om meg og min helsetilstand i sitt siste nummer. Det er reinhekla tøv at min helse skranter fordi om jeg går til behandling for en gammel ryggskade, tordner Bye.

Dette skriver ukebladet fire dager etter en suksess-konsert han hadde på Soria Moria Scene i Oslo. «Hadde det vært rettferdighet i verden, hadde denne mannen fylt Spektrum,» skrev Aftenposten i en bejublende omtale dagen etter.

Bye er i gang med en ny diktsamling som skal ut hos Cappelen til høsten. Han har avtaleboka full med konserter på nyåret. Og han har tanker om en kabaret i hovedstaden når det nye året får satt seg.

Willy

Like før konserten på Torshov ble hans venn og tonefølger gjennom 40 år, Willy Andresen, dårlig og innlagt på sykehus.

- Jeg var dum nok til å fortelle en journalist fra Se og Hør som jeg trodde jeg kjente, at Willy ikke kunne komme fordi han var syk og innlagt på sykehus. Jeg ga ham også bakgrunnen, fortalte at Willy hadde fått et mindre hjerneslag og ba ham holde tett med dette av hensyn til min venn på sykehuset. Jeg har alltid vært ganske åpen, altfor åpen ser jeg nå i ettertid. Man skal ikke stole på folk. Heldigvis ser det ut for at det går bra med Willy. Hans motoriske senter er ikke rammet. Jeg besøkte ham i går, som jeg har gjort nesten hver dag siden han ble syk, og jeg er overbevist om at han kommer til å opptre sammen med meg igjen ganske snart.

Ser dårlig

I ukebladet står det også at NRK-veteranen er dårlig til beins og at synet svekkes stadig mer på grunn av en alvorlig øyesykdom.

- Men det er ingen hemmelighet at synet ditt svikter og at du ikke løper 60-meteren på åtte blank lenger?

- Det har jeg heller aldri lagt skjul på. Jeg har problemer med å se bokstaver i naturlig størrelse. Og ryggen er som sagt heller ikke helt god. Jeg måtte ha hjelp til å komme opp på scenen på Soria Moria, men der var trinnene 40 centimeter høye, og da er det ikke så lett når man går til behandling for ryggskade.

Men kanskje jeg skal gjøre som Aftenposten antyder og satse på Spektrum til våren, sier Erik Bye og ler hjertelig.

Sjefredaktør Odd Johan Nelvik i Se og Hør har ingen kommentar til at Erik Bye mener at ukebladet har gått over streken.

I GOD FORM: Erik Bye er oppgitt over at Se og Hør skriver det han kaller «tøv» om hans helsetilstand. - Jeg har aldri følt meg så sulten på nye utfordringer, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer