Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Byen e Bergen, klubbene e i brann

Amerikansk platekontrakt og konsertbesøk av MTV Nordic. Ralph Myerz & The Jack Herren Band er nok et bergensband på vei oppover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubblivet i vestlandshovedstaden fortsetter å yngle. Som Röyksopp, DJ Erot og Kings Of Convenience har Ralph Myerz & The Jack Herren Band (RM & JHB) deltatt på samleplata til Tellè Records.

Og da de startet på sin «Ralph Myerz & the Jack Herren Band Destroys Norway Tour 01» på Kvarteret i Bergen, dukket MTV Nordic opp for å filme deler av live-showet.

Spennende platekontrakt

Nå har bandet sikret seg en avtale med det amerikanske selskapet Emperor Norton Records, som også har Pepe Deluxé og Money Mark i stallen.

Dette står i Bergens Tidende om kontrakten:

«Amerikanske Emperor Norton Records satte seg nylig på flyet fra Los Angeles til Bergen med sitt solide kontraktforslag og danket dermed ut en rekke andre interesserte selskap...Og eieren er ingen hvem som helst; Mannen som i 1996 lokket erfarne bransjefolk fra EMI og Warner over til sitt nystartede selskap er styrtrike Peter Getty.»

«Kontrakten gjelder for hele verden og innebærer at bergenserne skal levere tre album i løpet av fem år. Innspillingen av det første albumet begynner om noen ukers tid, i Phine Studio på Frekhaug, som nå får seg en kraftig opprusting. Platen «A Special Album» kommer i februar/mars og vil i følge Ralph Myerz inneholde en del rolige, dubaktige ting med mye vokal.»

Kontrakten innebærer også at bandet skal lanseres i USA til vinteren, med påfølgende turné.

Bergensbasert band

Bandet fra Bergen består av elektronikkfrik Erlend Sellevold (aka Ralph Myerz), Tommy Erstad (aka Dj Justin Case), perkusjonist Thomas Lønnheim og trommis Tarjei Stöm.

Musikken spenner fra instrumental hip hop via drum&bass til house. Og med to perkusjonister er bandet et rytmesirkus live. De har også blitt beskrevet som «hårete, perkussivt og showete».

Men hvorfor det kronglete navnet. Bandet har i et tidligere intervju forklart det slik: - Det var en periode hvor vi led under sterk 70-tallsfascinasjon, forteller Tarjei Strøm. Sammen med perkusjonist Thomas Lønnheim og DJ Justin Case (Tommy Erstad) fant han ut at The Jack Herren Band hørtes så riktig ut etter navnet Ralph Myerz.

- Siden har det bare blitt hengende ved.

Neste uke kan du høre flere låter av bandet på Musikkmisjonen på NRK Petre.

Turnélista er som følgende:

Fre 26. okt: Kvarteret i Bergen

Fre 2. nov: Det Åpne Teater i Oslo

Lør 3. nov: Flytten i Haugesund

Søn 4. nov: Fuglfønix i Etne

Ons 7. nov: Studenthuset i Halden

Tor 8. nov: Kroa i Bø

Fre 9. nov: Union Scene i Drammen

Lør 10. nov: Folken i Stavanger

Tor 15. nov: Cruise i Ålesund

Fre 16. nov: Blæst i Trondheim

Lør 17. nov: Kroa i Volda

De to siste spillestedene, Tromsø (21. nov) og Alta (22. nov), er avlyst pga studioarbeid med debutalbumet.

Les mer på hjemmesidene til Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Du kan også titte på sidene til Emperor Norton Records, selv om RM & JHB ennå ikke står i katalogen.

Hele Norges coronakart