Byen er kanskje Bergen

Men rockestjerna John Olav fødtes på Øyafestivalen.

GA ALT: John Olav Nilsen & Gjengen beviste under kveldens konsert på Øyafestivalen. Foto: SCANPIX
GA ALT: John Olav Nilsen & Gjengen beviste under kveldens konsert på Øyafestivalen. Foto: SCANPIXVis mer

MIDDELALDERPARKEN (Dagbladet.no): Bergen, hva har du vel måtte stri med i alle disse årene?

I 26 år har bysbarnet John Olav Nilsen hoppet av skolen din, gitt opp jobbene han har fått, klatret på takene dine og ravet i gatene til ingen utesteder ville slippe han inn.

Nå synger han om å knuse flasker og brenne ned byer. 


Voldsom formidlingsevne

I dag hadde den tidligere rengjøreren av toget mellom Oslo og Bergen tatt turen til Øyafestivalen, og viste hva man kan bruke negative erfaringer til om man bare innehar formidlingsevne, glimt i øyet og melodisk teft.

Dårlig rykte
Selv om tatoverte armer og en broket historie sjelden har vært som en hemsko å regne for aspirerende rockestjerner, var kveldens konsert med den mye forhåndsomtalte John Olav Nilsen og hans seksmannssterke gjeng slett ingen gitt seier.

En kraftig forbedring
Tidligere har attituden og musikken slåss om plassen hos den ferske gruppen, og de skranglete Håkan Hellstrøm-nikkende låtene som har glimtet av gull på nettet, har hatt en tendens til å smuldre bort som råtten kråkesølv på konsertscenen.

Hjertet i hånda
I kveld derimot, hadde bandet akkurat passe deler ro og entusiasme innabords og gjorde rammen perfekt for en Nilsen i storform.

Låtene fra det kommende debutalbumet «For Sant Til Å Være Godt» ville minnet farlig mye om det som kommet fra Göteborg de siste 15 åra, men når de fylles med Nilsens intense gatepoesi og framføres av en som klarer å stå med hjertet i hånda, blikket desperat festet i horisonten og samtidig virke tøff, er det bare å ta av seg hatten og hilse hjem. Kjenn ingen sorg for han, Bergen.