Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Byen venter på deg

Vi viser deg hva som skjer hvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten du føler for litt pulserende elektronika, akustiske gitarer i dempet lys på brun pub eller trubadurier med en norsk veteran så finner du helt sikkert noe som passer for deg på våre Hva Skjer-sider.

Velg hvilke(t) arrangement du er på jakt etter (festival? filmklubb? klubb? osv.), i hvilken by og så trykker du bare på den aktuelle datoen på kalenderen. Ta for deg av livets gleder og spring ut i sommersola.

Her er noe av det som skjer i helga.

Anything you like, baby

KLUBB: Den engelske elektronika-gruppa Chicken Lips har for alvor begynt å markere seg som noe av det hotteste innen dagens klubbmusikk. I morgen har folk muligheten til å bedømme dette selv, for trioen spiller nemlig på Sikamikanico i Oslo. Chicken Lips består av DJene og produsentene Andy Meecham, Dean Meridith og DJen Steve «Fella» Kotey. De tre ga tidligere ut plater under navnet Bizarre Inc, og tidlig på nittitallet hadde de hits i hjemlandet med sangene «Playing with knives», «Such a Feeling» og «I\'m Gonna Get Ya». Nå er Chicken Lips aktuelle med albumet «Body Music: Nite-Life 015». Den norske DJen Nils Noa varmer opp for engelskmennene.

Chicken Lips og Nils Noa på Sikamikanico i Oslo i morgen klokka 22. Det koster 100 kroner å komme inn.

KONSERT: Alle landets jazzentusiaster sitter akkurat nå med en halvliter i hånda i et passe solvarmt Molde, som akkurat nå er både Sharonfritt og terrorsikkert. I kveld kan de blant annet tappe foten til Ibrahim Ferrers kubanske klassikere. Ferrer er mest kjent for vestlige ører og øyne fra Wim Wenders portrett av kubansk musikkliv i «Buena Vista Social Club», men hans karriere strekker seg over mange tiår. 76-åringen sang blant annet med

orkesteret til Beny Moré, av mange regnet som den viktigste kubanske musikeren i det 20. århundre, og har nå solgt over 6.8 millioner eksemplarer av filmmusikken til «Buena Vista».

Ibrahim Ferrer på Molde Jazzfestival i Molde i kveld klokka 18. Pris: 350 kroner.

KLUBB: I kveld vender Kent Horne tilbake med sommerkolleksjonen av skitten og sjelfull dunk-dunk musikk. Etter tilsammen tre år på Jacid og Blå er det duket for ellevte runde med klubbkonseptet «RUSK!». Denne gangen har Horne invitert med seg to karer fra New York, Ron Herrera og Jay Weinstein, samt norske Biff Lindstrøm. Ron Herrera er kjent som et vandrende musikkleksikon, og tok ikke uten grunn på seg jobben med å kategorisere 60.000 bruktskiver for en sjappe i Brooklyn! Med fjorten års erfaring som DJ, og en smittsom hang til å danse, vet alle som har overvært hans DJ-sett hva de har i vente: En svett og uimotståelig gjennomgang av musikkhistorien! Kollega Jay Weinstein var sist i Norge for to år siden, da han spilte på Jacid. Weinstein disker opp med solrik soul, disco-grooves og japansk-inspirert fuzz. Norske Biff Lindstrøm er for tiden plateaktuell på nyetablerte Feedelity Recordings, og er først og fremst musiker og produsent, men han klarer ikke å si nei til DJ-jobbing. Så det er bare å glede seg til en lang og herlig sommerkveld både inne og ute på Blå.

Klubbkonseptet «RUSK!» på Blå i kveld klokka 22. Inngang kroner 60.

UTSTILLING: Norge har mange nasjonale tegneserieikoner, men vi har foreløpig ikke så mange som gjør det stort i utlandet. John Arne Sæterøys Jason er et av unntakene. Hans karakteristiske svarthvitt-striper er utgitt i antologier og egne bøker i over ti land, blant annet Sverige, Frankrike, Spania, USA og Korea. I Norge er den dessuten fast innslag i universitetsstudentene i Oslos egen avis, Universitas. Du har fortsatt sjansen til å oppleve stripene hans på Serietekets tegneserieutstilling, men det begynner å haste litt. Men bare litt. Utstillingen går fram til 31. juli, så du kan skynde deg langsomt.

Jason tegneserieutstilling på Serieteket i Deichmanske bibliotek på Grünerløkka i Oslo, t.o.m. 31 juli.

PÅ MOLDEJAZZ FREDAG: Ibrahim Ferrer.
JASON: Utstilles på Serieteket.