Byenes beste

Den årlige prisutdelingen til Natt&Dag har spredt seg til fire byer. Lørdag er det Oslo og Tromsø som kårer de beste til det meste - innen fjorårets bykultur.

Magasinet Natt&Dag har fordoblet seg nordover det siste året, til Trondheim og Tromsø. Oslo og Bergen er allerede befestet, og dermed blir det kvadruppel utdeling av Natt&Dagprisen 2000 - med fire ditto konsertprogram.

Priser deles ut innen de fleste kategorier som gjør en by til en by, med litt lokal variasjon. De nominerte er byenes egne. Hedres skal de som har farget «sin egen» by med fengende musikk, et kult klubbkonsept, en leseverdig bok og ellers friske bidrag til bybeboernes natterangling & dagdriveri. Hvem som vinner er opp til Natt&Dag-redaksjonen i hver enkelt by.

Vestlandshovedstaden var først ute. Bergensprisen ble delt ut på Maxime torsdag 8. februar. Der hadde blant andre Frank Hammersland, tidligere vokalist i Pogo Pops, verdenspremiere på sitt nye prosjekt Popium. Han blir å se igjen på Trondheimsprisen søndag.

På Lørdag 10. februar deles Osloprisen ut på Rockefeller (som kanskje burde hatt en pris selv?). Konserter på fem scener med navn som Granada, Loop Troop og Timbuk2 fra Sverige, DJ Paul Johnson og DJ Skip fra Chicago, og D\'Sound, DJ Strangefruit og Rune Lindbæk fra Norge. Dessuten loves et kjent norsk band som en hemmelig og stor overraskelse.

På lørdag er det også prisutdeling på Strøket i Tromsø. Her er det først og fremt lokale bidrag på konsertfronten. Blant de som spiller er gruppen Englebarn og klubbkonseptet Element Sound System med Jørg-1 fra Tungtvann som gjesteartist.

Sist ute er Trondheim. Søndag 11. februar blir det først prisutdeling på Royal Garden hotell, med gratis Sushi og drikke. Deretter blir det Konsertkappløp på Elvehavna, på steder som Blæst, Escape, Tre kråker, Choco Bocho og Barmuda. Hovedattraksjonen er nok fjorårsdebutantene Ricochets, som også er nominert til årets spellemannspris for beste nykommer. De spiller i Trondheim for første gang.

Du kan se programmene i hver enkelt by på nettsidene til Natt&Dagprisen.

Her kan du også se alle nominasjonene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.