Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Nå skal det bli podkast til folket (kanskje):

Byens alfabet og vår nye PUBKAST - bruk og podkast

Faksgenerasjonen går helt ville veier nå.

BYENS ALFABET: Opp med øya i by og land og les byens alfabet rundt deg. Foto: Tom Stalsberg
BYENS ALFABET: Opp med øya i by og land og les byens alfabet rundt deg. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger

«Byens alfabet» heter denne vesle epistel. Nedtegnet i skyggen av vårsola i går ettermiddag på vei hjem fra et kurs. Ja, du leste riktig. Fra et kurs ved Oslo Media House. Byens alfabet? Hva er det? Jo, blant annet tagging. Kjappe grønne spraybokstaver på en vegg, «kjærlighet», i Hegdehaugsveien, brasiliansk voks på et reklameskilt ved siden av studenter halv pris, og så er det husets espresso. Mens Don Oscar koster 109 kroner. Vi skimter allergener drikker.

Byens bokstaver rundt oss på alle kanter. På vei hjem fra et kurs. Kurs altså, dette sammen med 19 andre fra hele landet. Noen faste ansatte her, noen frilansere der og vi blir dratt inn i Theas verden som er entusiastisk til stede med tips, råd og erfaringer fra podkasten «Foreldrerådet». Fabelaktig.

Byens støy kan også hovedstadens alfabetet kalles, vi overøses av bokstaver på alle kanter, kryss, vegger, skilt, vinduer, boder og kiosker:

«BBQ Drippin’

finger licking’»

Du får dette på Deli, men høres ut som ei tekstlinje fra et under middels amerikansk bluesrockband som spiller fort og med og uten for mye skjegg i monitor:

«BBQ drippin’

finger lickin’ mama

left sugardaddy cryin’

BBQ drippin’

powderfinger slickin’»

Byens vårsol. På hjem fra kurs. Hva blir den neste store podkasten i Norge? Poesi? Fotball? Nei, byens alfabet med byens mennesker, en pubkast fra den brune bula der det tørste folket fortsatt ruller tobakk og snakker ut, kanskje skåler og forklarer verden – på cirka 0,5 liter i minuttet? Kanskje. Kanskje ikke. Byens bokstaver, og der står det «Trendy», skjorter halv pris, truser og sokker, kom inn, Oslo Taxi, Magic Ice Bar, Grand Hotel og på nok ei tavle hevdes det at vi nordmenn drikker ca. 11 millioner kopper kaffe per dag!

Gjør vi det? Kaffe-Lars, en bruk og podkast for deg som drikker svart. Ja, pitcher ideen i dag. På kursdag 2. Diplom er vi lovet alle sammen, jippi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling