Byens beste studentbolig?

Villa Stenersen var ikke bra nok for statsministeren, men samboerne Annetin Hurum (30) og Petter Nesset (36) har funnet seg vel til rette i den unike funkisvillaen på beste vestkant.

De er vertspar for villaen, og 1. juni kunne de flytte inn i en 50 kvadratmeter stor leilighet i øverste etasje - med panoramautsikt over hovedstaden. I går ble huset offisielt åpnet etter å ha blitt pusset opp. Villa Stenersen byr publikum på omvisning hver søndag. Villa Stenersen ble tegnet av arkitekt Arne Korsmo på oppdrag av kunstsamleren og finansmannen Rolf Stenersen.I 1974 ga Stenersen huset til staten, som siden da har vært i villrede med hva huset skal brukes til. Offisielt sett har den vært statsministerbolig, men bare Odvar Nordli bodde der.

Interiørarkitekt

Men hvordan skaffer man seg et så eksklusivt og egenartet bosted? Det kan interiørarkitekt Annetin Hurum svare på.

- Jeg jobber for Ranveig Getz, som har vært ansvarlig for møbleringen av Villa Stenersen. Vi kom på en måte inn bakveien, for jeg hørte tidlig i arbeidet at de trengte folk til å bo her. Så nevnte jeg det for Petter, men jeg trodde ikke han ville hoppe på det, forklarer hun.

Men Petter hoppet på, og kan til og med skryte av å ha bodd i villaen - for mange år siden.

Ikke houseparty

- Jeg fikk bo her i to dager, mens jeg skulle spille NM i badminton. Da var det faren til en kamerat av meg som bodde her, sier Petter. Han studerer psykologi og jobber som DJ.

- Men det blir ikke houseparty her i huset! Vi kan ikke ha fester her, naturlig nok. Fornuftig bruk er stikkordet, understreker han.

Dessuten har paret andre oppgaver i Villa Stenersen: De skal passe på den store villaen, sjekke at dører og vinduer er lukket og låst, slå på alarmen og ellers sørge for at ting er tilrettelagt før omvisningene hver søndag eller andre besøk og arrangementer.

- Det er andre som skal være guider, men vi har fått opplæring så vi kan være reserveguider, sier paret, som opprinnelig kommer fra Arendal.

HER BOR VI: Petter Nesset og Annetin Hurum er vertspar i Villa Stenersen, og er hybelboere i et av Norges mest egenartede hus. Den nyoppussede funkisvillaen er åpnen for omvisning hver søndag framover.