DEBATT

Byer uten terror

18 byer der det ikke var terrorangrep i natt.

TERRORFRITT: New Orleans har jazz-begravelser og orkaner, men ingen terror.  Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Scanpix
TERRORFRITT: New Orleans har jazz-begravelser og orkaner, men ingen terror. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De siste ukene har man nesten ikke kunnet åpne en avis uten å bli møtt av en ny by og et nytt terrorangrep. Men for hver by som utsettes for terror finnes det tusenvis av byer som ikke gjør det. Her er 18 byer der det ikke var terrorangrep i natt.

1. Balikpapan, Indonesia.

2. Punta del Este, Uruguay.

3. New Orleans, USA. Jazz-begravelser og orkaner. Men blottet for terror.

4. Tlemcen, Algerie. Byen med den vakre Sidi Abu Madyan-moskeen var på 1300-tallet intellektuelt hovedsete for hele Maghreb-regionen. I natt sov folk i denne byen svært godt, og ble ikke vekket av en eneste terrorist.

5. Bologna, Italia.

6. Québec City, Canada. Ligger der St. Lawrence-elven brer seg ut på sin vei fra Lake Ontario til havet. Ble ikke angrepet av terrorister i natt.

7. Vitebsk, Hviterussland. Skal du til Hviterussland er det tre byer du må besøke: Brest, Hrodna og sist men ikke Minsk: Vitebsk. Denne kulturperlen nord i landet er Marc Chagalls fødeby, og er du interessert i hans kunst kan du denne sommeren se to av hans tidligere verker utstilt på byens årlige kulturfestival. Men terrorangrep, det finner du ikke i Vitebsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer