TERRORFRITT: New Orleans har jazz-begravelser og orkaner, men ingen terror.  Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Scanpix
TERRORFRITT: New Orleans har jazz-begravelser og orkaner, men ingen terror. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB ScanpixVis mer

Byer uten terror

18 byer der det ikke var terrorangrep i natt.

Meninger

De siste ukene har man nesten ikke kunnet åpne en avis uten å bli møtt av en ny by og et nytt terrorangrep. Men for hver by som utsettes for terror finnes det tusenvis av byer som ikke gjør det. Her er 18 byer der det ikke var terrorangrep i natt.

1. Balikpapan, Indonesia.

2. Punta del Este, Uruguay.

3. New Orleans, USA. Jazz-begravelser og orkaner. Men blottet for terror.

4. Tlemcen, Algerie. Byen med den vakre Sidi Abu Madyan-moskeen var på 1300-tallet intellektuelt hovedsete for hele Maghreb-regionen. I natt sov folk i denne byen svært godt, og ble ikke vekket av en eneste terrorist.

5. Bologna, Italia.

TUFTEBARTEN: Skriver i Dagbladet hver uke.
TUFTEBARTEN: Skriver i Dagbladet hver uke. Vis mer

6. Québec City, Canada. Ligger der St. Lawrence-elven brer seg ut på sin vei fra Lake Ontario til havet. Ble ikke angrepet av terrorister i natt.

7. Vitebsk, Hviterussland. Skal du til Hviterussland er det tre byer du må besøke: Brest, Hrodna og sist men ikke Minsk: Vitebsk. Denne kulturperlen nord i landet er Marc Chagalls fødeby, og er du interessert i hans kunst kan du denne sommeren se to av hans tidligere verker utstilt på byens årlige kulturfestival. Men terrorangrep, det finner du ikke i Vitebsk.

8. Leeds,

Storbritannia.

9. Bilbao, Spania. Bilbao har den beste gatematen i Europa, hevder noen. Lenge nøt man gatelivet med en viss engstelse, på grunn av separatistene i ETA og deres bilbomber. Men siden 2011 har ETA vært oppløst og gatene føles trygge. Heller ikke i natt ble chorizospisende kjærestepar angrepet av menn med maskingevær.

10. og 11. Minneapolis og St. Paul, USA. Disse to byene kalles ofte tvillingbyene, så jeg plasserer dem sammen. Det var ingen terrorangrep i Minneapolis i natt. Og det var heller ingen i St. Paul.

12. Kumasi, Ghana.

13. Namur, Belgia. Det er ikke sikkert du har hørt om denne byen. Namur er kanskje best kjent fra uttrykket «byer i Belgia». Den er nemlig en by i Belgia. Uten terrorangrep, tro det eller ei.

14. Helsingør, Danmark. Selve byen har 36,407 innbyggere men Helsingør kommune totalt sett har over 61,000. Det var forresten ingen terrorangrep der i går.

15. Umeå, Sverige. Umeå er Helsingørs vennskapsby. Det betyr at når Helsingør ringer gråtende og sier hun trenger noen å trøstespise is og se på chick flicks med, så sier Umeå ja selv om det ikke passer. For det er det venner gjør med hverandre. Det var ingen terrorangrep i Umeå i går natt heller.

16. Daegu, Sør-Korea.

17. Moskva, Russland. En storby i hjertet av en stormakt. Moskva har opplevd mange terrorangrep gjennom årene. Men i natt, altså natt til 29. juli, var det ingen bomber som gikk av i den russiske hovedstaden. Hadde du gått ned i en av de vakkert utsmykkede t-banestasjonene i går kveld, hadde du ikke blitt møtt av en panikkslagen menneskemengde som flyktet fra bomber eller kuler.

Vet du hvordan jeg kan vite dette når jeg skriver denne teksten et par dager i forveien? Fordi terror skjer nesten aldri.

18. Stavern, Norge. Oj. Glemte nesten Stavern. En norsk småby med 5739 innbyggere og 0 terrorangrep.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.