Bygger 50 øvingslokaler i Oslo

Endelig får garasjeband og andre musikere bedre arbeidsforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oslo Musikkråd og eiendomsutvikleren KLP fikk i dag en garanti fra byrådet i Oslo slik at man kan bygge rundt 50 øvingslokaler for musikere i hovedstaden.

- Dette er en gledens dag. Det finnes offentlige fotballbaner over hele Oslo, men unge artister må ta til takke med dyre bedritne kjellerrom. Nå håper vi bare politikerne står ved løftene sine, sier prosjektleder Bjørn Boge i Oslo Musikkråd til Dagbladet.no.

Innflyttingsklart neste år

Om alt går etter planen kan de første strofene høres fra det 2000 kvadratmeter store bygget allerede 2. halvår neste år. Prislappen på prosjektet er 20 millioner kroner. Oslo kommune garanterer en husleieavtale med utbyggeren for inntil 40 år.

Øvingsrommene vil være utstyrt med trommesett, forsterkere, høytalere, mikrofoner og annet teknisk utstyr som band og artister trenger. De fleste rommene vil være på rundt 20 kvadrat, men det vil også bygges noen større. Det vil også bygges rom hvor artister kan lagre instrumenter og utstyr.

- Det hele vil fungere som et musikkhotell. Du kan leie et rom for noen timer eller en hel uke. Her vil det bli mulig å spille musikk hele døgnet året rundt, sier Boge.

Øvingslokalene vil bli bygget slik at et hardrockband fint kan øve vegg i vegg med en soloartist som øver inn et nytt stykke på sin chello.

Kulturnæringspark

Musikkhotellet vil bli lokalisert til Schous bryggerier på Grünerløkka i Oslo. Byrådet i Oslo ønsker også å bygge et nytt rock- og popmuseum på tomta.

- Oslo kommune er villige til å betale 40 prosent av driftsutgiftene til det nye museet om det blir plassert i Oslo, sier byrådsleder Erling Lae til Dagbladet.no.

Trondheim og Halden kommune har også meldt sin interesse for å bygge et rock- og popmuseum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer