Anmeldelse: Savoy - «See the Beauty in Your Drab Hometown»

Bygger bru mellom a-ha og Savoy

Ja, takk - begge deler.

Foto: Jason Brandenberg
Foto: Jason Brandenberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Pål Waaktaar-Savoy, kona Lauren og trommeslager Frode Unneland har ikke hatt det travelt med å skrive oppfølgeren til nå fjorten år gamle «Savoy». Prosessen med å ferdigstille «See the Beauty in Your Drab Hometown» har likevel, ifølge bandet, vært en smertefri og kortvarig affære.

Mellomtida har vært brukt til avskjedsturné med a-ha, a-ha-gjenforening, ny plate og nye turnéprosjekter. Ei stor og seig skute å navigere. Kanskje det er nettopp derfor «See the Beauty in Your Drab Hometown» framstår som et prosjekt preget av lave skuldre, intuitive låter og arrangementer? Med det menes ikke at det låter som plankekjøring, snarere at man kan gjøre mer som man vil uten å spørre noen andre om lov først. Det kan jo fort åpne noen dører.

Savoys sjette album er mer elektronisk i anslaget enn tidligere. De noen ganger erkebritiske melodiene forenes med durende synther og programmerte beats. Lett, sommervarm 60-tallspsykedelia møter stramme synthakkorder i en slags forsonende forståelse om at det går an å ha to tanker i hodet på en gang.

Der a-has største hiter er mer prangende, med refrengene stavet ut i store bokstaver, er Påls sanger gjerne mer nennsomme, skrevet med løkkeskrift. Noe som ofte gjør at de sitter litt lenger inne, men som samtidig gjør dem mer spennende å forske i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer