Bygger bru mellom børs og katedral

Tidligere ordfører i Trondheim, bankdirektør Marvin Wiseth (H), har skaffet seg en rekke verv i kulturlivet. Selv avviser han at han går med en kulturminister i magen. Han har ikke engang lest Høyres program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Marvin Wiseth (50) er styreleder for foreningen Forum for Kultur & Næringsliv. Han er også styreleder for Trøndelag Teater, Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Torgkonserten AS i Trondheim. Han har vært leder av Norsk kulturråds utvalg for arkitektur og kulturbygg i fire år. Han er medlem av Pressens Faglige Utvalg - - og Norsk Toillingforbund.

Wiseths nyeste verv er å være styreleder for foreningen Forum for Kultur & Næringsliv. Skal han nå lokke norske kunstnere og kulturarbeidere til å bli kapitalismens tjenere?

- Frykt ikke, sier bankdirektøren. Hjemme har han huset fullt av bøker og bilder. På jobben i Sparebanken Midt-Norge handler det mest om inntekt og næring. Men nå skal de to verdener forenes, forteller Wiseth til Dagbladet:

- Forum for Kultur & Næringsliv er en organisasjon som skal skape en arena der begge aktørene skal være sikker på at det er deres interesser som tas opp. Situasjonen er jo at kulturlivet og næringslivet ofte oppfattes som om de står mot hverandre. Noen ganger kan det se ut som om det er lysår mellom måter å tenke og arbeide på. Og det er nok riktig. Samtidig har man funnet ut at mye er felles. I USA, England, Nederland, Sveits, Italia, Frankrike, Sverige og Danmark er det oppstått organisasjoner som har som oppgave å skape denne type arenaer mellom næringsliv og kultur. Dette er våre søsterorganisasjoner. Vi skal presentere oss med en stor kickoff i Oslo i slutten av august. Da vil vi invitere næringslivet til å bli medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer