Bygger Ninja Turtles-pizzakaster i full størrelse

80-tallsleke blir virkelighet.

I dag åpner nerdemessa Comic Con i San Diego nok en gang dørene sine.

Messa fylles hvert år opp med rundt 130.000 fans av alt fra dataspill til tegneserier, og er et yndet sted å markedsføre alt fra sommerens nye superheltfilmer til høstens tv-serier.

En av filmene som promoteres tungt under årets messe er den kommende «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmen, noe den amerikanske pizzakjeden Pizza Hut yter sitt bidrag til.

For å fri til fans som besøker messa har nemlig selskapet hentet inspirasjon fra et godt gammelt 80-tallsleketøy fra ninjaskilpaddenes storhetstid - pizzakasteren - og bygget det i full størrelse.

- Det er ikke verdens åttende vidunder, men det er nære på, opplyser pizzaselskapet ifølge Time Magazine.

22 kilometer i timen
Som den opprinnelige plastleken er det snakk om en bil som er i stand til å skyte ut pizzaer som om de skulle være leirduer.

Selskapet har bygget om en gammel pickup-truck og plassert et roterbart tårn i toppen. Messedeltagere vil få muligheten til å klatre opp i et sete og derfra kunne avfyre pizzaer i en radius på 180 grader, med en hastighet på 22 kilometer i timen og en rekkevidde på ni meter.

Det later dessverre ikke til å være snakk om ekte pizzaer, men det var det tross alt ikke snakk om med den opprinnelige leketøyet heller.

Tolv millioner for skilpadde-skisse
I andre skilpadderelaterte nyheter er ninjaskilpadde-medskaper Kevin Eastman ifølge Variety nå i ferd med å selge den aller første skissa han tegna av de grønne pizzaelskende kloakkboerne.

Det er snakk om en noe mer naturtro sorthvitt-gjengivelse av arten enn det som senere fulgte, stilt opp på bakbena og utstyrt med nunchakuer og hodetørkle.

Summen han ber om for tegningen er to millioner dollar, eller 12.4 millioner kroner.

Skissa var ment som en vits, men da han viste den til medskaper Peter Laird ble den startskuddet for duoens desidert mest kjente verk.