Bygger verdens beste kino

Colosseum kino i Oslo bygges om for 41 millioner kroner. Når ombyggingen er ferdig annen juledag vil den kunne smykke seg med tittelen: Verdens største kino med verdens beste lyd- og bildeforhold.

- Det koster flesk, men er nødvendig når vi skal klare å holde konkurrentene på avstand, sier Atle Hillestad i Oslo Kinematografer.

Den enorme satsingen har bakgrunn i Oslo Kinematografers frykt for de store utenlandske kinooperatørene. AMC Entertainment og Sandrew Metronome er storkonsern som lenge har snust på mulighetene for å etablere kinoer i Oslo.

Kun det beste

- For å beholde markedsposisjonene er vi nødt til å ha det beste. Når Colosseum står ferdig vil du ikke finne noe liknende i hele verden. Vi vil få en såkalt THX-godkjenning. Dette er en godkjenning fra George Lucas' selskap LucasFilm på at lyd, bilde og komfort er av ypperste kvalitet - det beste i verden. Det er bare en annen kinosal i Norge med denne godkjenningen, og det er på den nyopprettede Vika Kino, sal 1. Colosseum blir den største kinoen i verden med THX-godkjenning, forteller Hillestad.

Monumentalt

Det er 35 år siden Colosseum sist ble pusset opp. Gigantkinoen som ble bygd i 1927 brant ned i 1963, og ble deretter bygd opp med kuppel i kobber. Siden er ingenting blitt gjort - før nå.

- Dette er et enormt løft på et monumentalbygg som ingen hadde funnet på å bygge i dag. Men vi føler en forpliktelse i at Colosseum skal være landets nummer en-kino. Bare navnet indikerer jo noen ambisjoner, sier Atle Hillestad, administrasjonssjef i Oslo Kinematografer.

PUSSESOPP: Colosseum kino i Oslo pusses opp for 41 millioner.