Byggingen av «Europas fremste bibliotek» kan bli stoppet. - En skandale

Det nye byrådet kan skrote planene om nytt bibliotek i Bjørvika. Det får tidligere kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) til å se rødt.

USIKKERT:  Det nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika har blitt forsinket flere ganger. Nå er det usikkert om prosjektet blir realisert. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
USIKKERT: Det nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika har blitt forsinket flere ganger. Nå er det usikkert om prosjektet blir realisert. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det en kulturpolitisk skandale om de virkelig har tenkt til å avbryte byggingen av nytt bibliotek i Bjørvika, sier en opprørt Hallstein Bjercke til Dagbladet.

Oslos forrige kulturbyråd reagerer sterkt på nyheten om at det nye bystyret nå kan vrake planene om nytt Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. 

- Det vil være et stort tap for Oslo. Da mister vi det som kan bli Europas fremste bibliotek, men også et viktig symbol på ambisjonen om å gjøre Oslo til kulturby, sier venstrepolitikeren.

Utsatt flere ganger I 2013 sa majoriteten av bystyret ja til nytt Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. Bygget skulle ha en prislapp på 2,6 milliarder kroner.

På grunn av flere budsjettsprekker har planene for bygget blitt utsatt flere ganger. Nå ligger prosjektet an til å bli en halv milliard kroner dyrere enn planlagt.

Tidligere i oktober meldte Kultur- og idrettsbygg at de har hevet kontrakten med entreprenøren som skulle bygge biblioteket. Oslos nye byråd er så bekymret for utgiftene, at planene om nytt hovedbibliotek er i ferd med å skrotes, meldte Aftenposten i forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer