Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: KuToppen

Bykalven som ikke lar seg kue

Men et veldig ujevnt manus gjør at det blir litt gjespende også.

KLARA RULER: «Kutoppen» er ikke i nærheten av Caprinos univers, men den har sine sider for de aller yngste, og Klara er søt og fikser biffene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KuToppen

4 1 6

Barnefilm/animasjon

Regi:

Lise Osvoll

Skuespillere:

Forskjellige norske stemmer.

Premieredato:

19. oktober

Aldersgrense:

Tillatt for alle

Orginaltittel:

KuToppen

«Søt liten film med nesten litt for god moral og springende manus»
Se alle anmeldelser

BARNEFILM: Du skal være passe sur hvis du ikke småhumrer deg inn universet til «Kutoppen» som nå har tatt steget ut fra gården, ved sammen navn i Dyreparken, Kristiansand, til det mørke og store kinorommet. Dette er en film for alle, selv om fugleskremselet Fobetron nok kan opplevelses som skikkelig skummelt. Det har en galskapsstemme, signert Bjarte Tjøstheim, og ellevill heavytullerock av Black Debbath. Gøy da.

For god moral

Moralen i filmen er selvsagt god, kanskje nesten litt for forutsigbar og politisk korrekt. Handlingen går derimot rett inne i samtidens unge jag etter å bli berømt via en eller annen audition på TV. Men manus er for springende, litt teit og daft til at det holder hele veien.

Klara er bra

Vi møter verdens søteste lille ku, Klara, en såkalt ung bykalv med store drømmer om å bli ei like stor stjerne som sin rockepappa, Mosk. Men, det går ikke så greit for Klara og drømmene hennes om en tilværelse som kjendis. Hun blir hånet. En vakker bydag finner hun et brev fra pappa, selveste oksen Mosk, han som stakk av nesten før Klara kunne raute mø.

Ei purke

Mosk ønsker at hun skal tilbringe sommeren sammen med ham på den fine Kutoppen. Da Klara ankommer gården viser det seg at det nesten ikke er noe som stemmer, verken i eller utenfor fjøs, silo og stuer. Sauene på nabogården er heller ikke helt gode. Nå begynner moroa. Mosk blir beskyldt for å ha utviklet kugalskap. Nå blir det litt alvor. Han står i fare for å miste gården sin til ei segewaykjørende purke.

Men, Klara er ikke ei ku som lar seg, la os si kue. Men, hvem spiser opp alle eplene til kakene og får Mosk til å framstå som forstyrret? Et pre er at det satses på huskbar filmmusikken fra et knippe gode norske artister. Qvisten Animasjon, Hakkebakkeskogen og Knudsen og Ludvigsen, kan roses for sitt animerte håndverk. Kult? Okay da.I små doser, men vi tror de yngste barna vil kose seg og nynne med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!