Bylarm-artister klare

Robert Post (29) vender tilbake til Bylarm. Men han vil ikke se på festivalen som en ny start.

På Bylarm i 2004 spilte Robert Post sin aller første solokonsert. Like etterpå dro han til England med platekontrakt på storselskap og forventninger om millionsalg.

Det startet bra med en fengende singel og en prisvinnende musikkvideo. Karrieren tok likevel aldri steget opp i den forventede stjerneklassen.

Et par rolige år seinere, er han tilbake. Med ny plate, nytt band og ny opptreden på Bylarm. Men ikke med et syn på at dette er en ny start.

- Jeg er den samme artisten, som fortsetter min egen karriere. Jeg har platekontrakt i Norge, så Bylarm 2009 handler for meg om å vise meg fram for det norske konsertpublikummet og utenlandske plateselskaper, sier han.

Mye norskspråklig

Interessen for Bylarm i utlandet har da også blitt merkbart større det seineste året, både blant bransjefolk og band, forteller kommunikasjonsansvarlig Behnam Farazollahi.

- Det har vært en enorm økning i antall band som vil spille og av festivaler, medier og bookingselskap som vil høre dem. I fjor fikk vi 250 henvendelser fra utenlandske artister, i år var det over 400. Dette gjør også at vi har et økt nordisk fokus på årets festival, sier han.

- Tidligere år har Bylarm fått kritikk for å ha for mange etablerte artister, andre år for å ha for mange uetablerte. Hvordan blir miksen i år?

GJØR COMEBACK: Robert Post.
GJØR COMEBACK: Robert Post. Vis mer

- Jeg synes vi har fått til en veldig fin balanse. I tillegg til spennende nordiske innslag har vi 30-40 ganske ukjente norske band og noen mer kjente. Her er alt fra jazz og folkemusikk til tyngre musikk. Dessuten er det spesielt mange som synger på norsk i år.

Gamle travere

Robert Post er langt fra den eneste av Bylarm-artistene med lang fartstid. Jørg 1 seiler nå sin egen sjø etter flere år med Tungtvann. Jarle Bernhoft slapp i høst sin første soloplate etter tida med Span.

- Det er en indirekte oppgave for Bylarm å løfte fram norske artister. Tilfeldigvis er mange artister som hadde veldig interessante navn for to-tre år siden, nå aktuelle igjen. Det er veldig spennende å få dem på en scene og se hva de kan gjøre i dag.

Gleder seg

Også Annie er blant de største navnene på årets Bylarm. Tyggegummipop-prinsessen var den store hypen for noen år tilbake, men har hatt det trøblete i seinere tid.

I sommer floppet den nye singelen hennes, og for noen uker siden måtte den nye plata hennes utsettes da samarbeidet med Island Records ble brutt.

- Jeg er glad for at vi sluttet å jobbe sammen, de gjorde uansett ikke noe for meg. Nå har jeg mye mer kontroll over situasjonen. Men jeg gleder meg veldig til Bylarm, og kommer til å spille mest nye låter.

Bylarm-artister klare

Musikken er ganske annerledes, mye morsommere og fungerer mye bedre live nå enn før, sier hun.