Bylarm går skandinavisk

14 skandinaviske band er invitert til å spille på neste års Bylarm. Målet er å bli skandinavias viktigste møteplass for utenlandsk musikkbransje på jakt etter talent.

I 2004 inviterte Bylarm for første gang utenlandske band, men nå reindyrker de satsingen.

- Vi vil at Bylarm i framtida skal oppfattes som en av de viktigste utstillingsviduene for skandinavisk musikk, sier Behnam Farazollahi i Bylarm.

Bylarm blir i år arrangert for niende gang, og dette året i Trondheim i februar. Musikkbransjetreffet lar uetablerte band få vise seg for en platebransje sulten på nye talenter. Artister som Big Bang, Sondre Lerche, Briskeby, Askil Holm, 120 Days og Heroes and Zeros har slått gjennom på bransjetreffet.

Scandinavian sound

Planen er å tiltrekke seg flere folk fra den internasjonale musikkbransjen. Den skandinaviske nisjen skal være deres nye fortrinn.

- Før har vi invitert band fra alt fra Belgia til England. Grunnen til at vi satser på skandinaviske band er at vi vil skape en scene for «Scandinavian sound». Det er et like kjent begrep som «Scandinavian design» i utlandet, hevder Farazollahi.

Blant de inviterte bandene er El Perro del Mar, Anna Tärnheim, Laleh og Totalt jävla Mörker. Alle sammen godt etablert i svensk musikkbransje, og velkjente navn blant kjennere i Norge.

- Vi mener de utenlandske bandene utfyller Bylarm som arrangement, sier Farazollahi.

SKANDINAVIA:  Norske artister som 120 Days (bildet) Briskeby, Big Bang og Sondre Lerche, har fått sitt gjennombrudd på Bylarm. Foto: STEINAR BUHOLM
SKANDINAVIA: Norske artister som 120 Days (bildet) Briskeby, Big Bang og Sondre Lerche, har fått sitt gjennombrudd på Bylarm. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

Mest norsk

Det norske fokuset skal fremdeles være framtredende, framholder Farazollahi.

- Vi skal fortsatt ha 70 - 80 prosent norske band. Dessuten får demobandene (de ukjente, red.anm) spille to ganger. Det betyr at hvis de gjør en bra førstekonsert kan de skape litt buzz og forventing før andrekonserten, slik at flere bransjefolk får bandet med seg, sier han.

- Vil ikke utenlandske band fortrenge de norske?

- Vi tror det vil virke motsatt: at de norske bandene får spille foran et mer attraktivt publikum som består av flere utenlandske bransjefolk, sier Farazollahi.

SPILLER PÅ BYLARM: Den svenske artisten Laleh Pourkarim (24).