Bylarm må svare for svak økonomi

Tilsynssak mot bransjetreffet.

(Dagbladet.no): Stiftelsen Bylarm er teknisk konkurs etter å ha tapt 1,3 millioner kroner de siste to årene, melder NRK.

Nå har Lotteri- og stiftelsestilsynet opprettet tilsynssak.

- Stiftelsen har en underbalanse som betinger at vi må kontrollere hvorvidt alt er i orden, sier seniorrådgiver Tom Plünnecke til NRK.

- Udramatisk

Bylarm arrangeres til neste år fra 21. - 23. februar i Oslo. I et brev til tilsynet skriver stiftelsen at de håper at et større publikumsgrunnlag, støtte fra Oslo kommune og friske sponsormidler vil gi mer penger i kassa.

Det er disse opplysningene som nå skal kontrolleres.

- Her har vi fått en melding om visse forhold som vi har funnet grunn til å gå inn i, sier Plünnecke.

Styreleder Bendik Hofseth i stiftelsen Bylarm sier dette er udramatisk.

VIKTIG: Bylarm har vært viktig for mange uetablerte artister, men sliter økonomisk. Her er Ida Maria på en konsert under fjorårets Bylarm i Trondheim. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
VIKTIG: Bylarm har vært viktig for mange uetablerte artister, men sliter økonomisk. Her er Ida Maria på en konsert under fjorårets Bylarm i Trondheim. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

- Da vi dro til Tromsø i 2006 visste vi at det kom til å bli vanskelig å gå med overskudd. Håpet var å hente oss inn i Trondheim, men på grunn av ekstrakostnader og mindre serveringsinntekter grunnet kulda skjedde ikke det, sier Hofseth til Dagbladet.no.

Vil fortsatt ambulere

Bylarm administres av firmaet Bureau Storm, og disse er også stiftelsens største kreditor.

- Motivasjonen er derfor stor for at vi skal fortsette. Styret anbefaler også videre drift, sier Hofseth.

Underskudd i Trondheim og Tromsø skal bli til overskudd i året da bransjetreffet arrangeres i Oslo. Betyr det at det er for dyrt å arrangere i mindre byer, og at det kan bli aktuelt å legge Bylarm til hovedstaden permanent?

- Nei, hele hensikten med Bylarm er jo at vi skal spre kompetanse på flere steder. Det håper jeg at vi kan fortsette med.

- Hvor sikker er du på at dere ikke ser røde tall også til neste år?

- Sikker kan man aldri være med festivaler. Men det skal mye til om vi ikke går i overskudd nå, sier Hofseth.

STØRSTE KREDITOR: Erlend Mogård-Larsen (38) og hans Bureau Stom er stiftelsens største kreditor. De administrerer også bransjetreffet.